Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ταγίπ Ερντογάν: Με tweets στα ελληνικά συνεχίζει τις απειλές — Εφησυχασμό καλλιεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές που εξαπέλυσε, μετά το τέλος της πολυεθνικής άσκησης «Efes 2022», ο πρόεδρος της Τουρκίας, επανέρχεται στις προκλητικές δηλώσεις, και μάλιστα απευθυνόμενος στα ελληνικά. 

Με αναρτήσεις γραμμένες στα ελληνικά, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτει και πάλι το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων, ισχυριζόμενος ότι «η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνδέοντάς το θέμα με την κυριαρχία τους, ενώ αναφέρεται και στο Καστελόριζο, επαναλαμβάνοντας τις τουρκικές αιτιάσεις για την μη ύπαρξη δικαιώματος χάραξης ΑΟΖ. Παράλληλα, στρέφεται και κατά αυτού που ονομάζει «εργαλειοποίηση» του ΝΑΤΟ: «Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος», γράφει.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, επανέρχεται και στους ισχυρισμούς περί ύπαρξης «τουρκικής» μειονότητας, όχι μόνο στην Θράκη, αλλά και στην Ρόδο και την Κω.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνει τις απειλές, προς την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και στην Μικρασιατική καταστροφή.

Επιμένει προκλητικά στα περί «απομονωμένης» Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιστός στην γραμμή του εφησυχασμού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα παραμένει ο πρωθυπουργός. Λίγες ώρες μετά το κρεσέντο απειλών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριακός Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο, ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν οφείλονται «στην απομόνωσή του». Και αυτό σε μια περίοδο που η Τουρκία παζαρεύει πλήθος ανταλλαγμάτων με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς που της «χαϊδεύουν» την πλάτη στο όνομα της «Νατοικής συνοχής»

Μάλιστα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε προκλητικά την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, για να αξιώσει την υποταγή του λαού στο αντιλαϊκό «μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης. «Έχουμε έναν απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται και υπό αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου. Ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος. Αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω. Για αυτό η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, αντιτάσσοντας στο χειρότερο απρόοπτο την καλύτερη δυνατή λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξέκοψε ευθύς εξαρχής κάθε συζήτηση για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού που στενάζει από την ακρίβεια. «Η πορεία μας θα είναι κοινωνικά ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα και δημοσιονομικά ισορροπημένη. Οφείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο να το αντιληφθούμε. Ζυγίζοντας τις ανάγκες μας στη ζυγαριά των δυνατοτήτων μας. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να παρασυρθεί σε ένα κλίμα πληθωριστικών αιτημάτων και ανέξοδων υποσχέσεων και θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση», ανέφερε, τη στιγμή που η κυβέρνηση και το αστικό κράτος είναι ιδιαίτερα γαλαντόμοι στο κεφάλαιο, αλλά για τους εργαζόμενους υπάρχουν πάντα οι περιβόητες «αντοχές» της οικονομίας…

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Στο τέλος της 4ετίας. Τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες. Για εθνική συσπείρωση απέναντι σε έναν απρόβλεπτο γείτονα. Για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα». 

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα