Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 75χρονα του ΕΑΜ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυση (27 Σεπτέμβρη 1941) του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), απεικονίζοντας σε γραμματόσημα πέντε αγωνιστές του ΕΑΜ, με τέσσερις από αυτούς εν ζωή.

Η Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» αποτελείται από πέντε γραμματόσημα αφιερωμένα στους Βαρδή Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλη Γλέζο, Στέλιο Ζαμάνο, Κώστα Μαραγκουδάκη (τ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, πρόεδρος σήμερα του Ιδρύματος Περίθαλψης Ηλικιωμένων «Το Σπίτι του Αγωνιστή»και Απόστολο (Λάκη) Σάντα, στα πρόσωπα των οποίων τιμώνται εκατομμύρια αγωνιστές και αγωνίστριες της ΕΑΜικής Αντίστασης που πολέμησαν τον καταχτητή και αγωνίστηκαν για λευτεριά, ανεξαρτησία και προκοπή του λαού.

elta6

Η επίσημη παρουσίαση της σειράς θα γίνει την Πρώτη Ημέρα Κυκλοφορίας της, την Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016 και ώρα 12:00, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα) παρουσία των τεσσάρων ΕΑΜιτών που εικονίζονται στα γραμματόσημα και της οικογένειας του Λάκη Σάντα.

ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ, όπου ο παλαίμαχος κομμουνιστής Κώστας Μαραγκουδάκης θυμάται και αφηγείται για τη δημιουργία και τη δράση των αντιστασιακών οργανώσεων στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής.