Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τον ενοχλούν οι διαδηλώσεις… – Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Για μία ακόμη φορά ο γνωστός δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Ι.Κ. Πρετεντέρης ενοχλείται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Αυτή τη φορά τον ενοχλούν οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε μία σειρά χώρες της «δύσης», αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Γράφει συγκεκριμένα στα ΝΕΑ (17/10) με τίτλο «Νησίδες»: « …Υπέρ της Χαμάς διαδήλωσαν (και μάλιστα πιο μαζικά και επιθετικά από την Αθήνα) στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στη Μαδρίτη, στις Βρυξέλες, στο Βερολίνο και αλλού. Κάτω από τη μύτη των Αρχών που μάλλον πιάστηκαν στον ύπνο. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Καλώς ή κακώς έχουμε να κάνουμε με νησίδες ισλαμισμού στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας…»

Να θυμίσουμε τον έγκριτο δημοσιογράφο ότι παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε ΗΠΑ (Σικάγο, Ντάλας, ακόμη και στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κ.α), στον Καναδά, Άμστερνταμ, Οσλο, Μπέλφαστ κ.α. Επίσης δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θα έλεγε κανείς χιουμοριστικά πως σαν πολλές «νησίδες ισλαμισμού» μαζεύτηκαν στην «πολιτισμένη Δύση». Δείγμα όμως έμπρακτο, ότι η κυρίαρχη ευρωατλαντική προπαγάνδα που και αυτός εξυπηρετεί, δεν πιάνει τόπο!

Φυσικά δεν είναι μόνο η προσπάθεια που κάνει – με το γνωστό του στυλ- να ειρωνευτεί τις κινητοποιήσεις αυτές συμπαράστασης στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για ελεύθερη πατρίδα.

Υπάρχει και μία άλλη πλευρά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Να ετοιμάσει ιδεολογικά την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων αυτών στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» . Άλλωστε παρόμοια μέτρα έχουν ξεκινήσει σε Γερμανία και Γαλλία…

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης  και στη χώρα μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν. Όσο δε αφορά αυτούς που «ενοχλούνται» μπορούν να καλέσουν τους συμφωνούντες με τις απόψεις τους σε ανάλογες διαδηλώσεις ενάντια στους  «τρομοκράτες»- που δυστυχώς για τον δημοσιογράφο δεν τους αποκαλεί ούτε το BBC- γι’ αυτό και η «χολή» απέναντί του στο συγκεκριμένο άρθρο…