Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τοποθέτηση Παφίλη για τον ξυλοδαρμό βουλευτή του Βελόπουλου από πρώην «Σπαρτιάτη»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχετικά με τον ξυλοδαρμό βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης» από ανεξάρτητο – πρώην «Σπαρτιάτη» βουλευτή, στο περιστύλιο.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ δεδομένα καταδικάζει τους τραμπουκισμούς, που έφτασαν μέχρι και σε ξυλοδαρμό, θυμίζοντας όμως ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αναφερόμενος τόσο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά και παλιότερα σε περιόδους της ΕΡΕ όπου έπεφτε ξύλο μέσα στη Βουλή.

Σημείωσε ότι τα περιστατικά αυτά δείχνουν το ποιόν αυτών που τα κάνουν, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τη βιαιοπραγία κατά βουλευτού της ΝΔ σε εκκλησία.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως αποδεικνύεται ότι οι φασιστικές ή κρυπτοφασιστικές οργανώσεις, στην Ελλάδα και διεθνώς, δεν αντιμετωπίζονται νομικά ή νομικίστικα, αλλά μόνο ο λαός μπορεί και πρέπει να τους τσακίσει και να τους στείλει στα σκουπίδια, εκεί όπου ανήκουν.

Ακόμα θύμισε την πρώτη δήλωση του μπροστινού των «Σπαρτιατών», Β. Στίγκα που είχε πει «ευχαριστούμε τον Κασιδιάρη για τη βοήθεια στις εκλογές». «Τι άλλο έπρεπε να γίνει; Να βάλει μπλούζα με τη φωτογραφία του;», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης.

Επίσης, επισήμανε πως αποδεικνύεται ότι η ακροδεξιά είναι εφεδρεία του συστήματος, φέρνοντας ως παράδειγμα την Τζ. Μελόνι, την ακροδεξιά φασίστρια που κυβερνάει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ. Όπως είπε, την ακροδεξιά και τον φασισμό τους ανέστησε η ΕΕ, με την αναθεώρηση της Ιστορίας και τον αισχρό αντικομμουνισμό.

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο τον «διαγωνισμό» που γίνεται απέναντι στους ανθρώπους που είναι χριστιανοί, με ορισμένα κόμματα να προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν την πίστη και να τη χρησιμοποιήσουν για πολιτικά οφέλη. Τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να είναι πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.

 

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»