Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Τουλάχιστον 15 νεκροί, μεταξύ τους και παιδιά, από ανατροπή φορτηγού με μετανάστες στην επαρχία της Σμύρνης

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, μεταξύ τους και παιδιά, βρήκαν τον θάνατο όταν ένα φορτηγό, που μετέφερε μετανάστες, ανετράπη στην επαρχία της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, μεταδίδει σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, μετά την ανατροπή του φορτηγού, που εξετράπη από την πορεία του ενώ κινείτο στον οδικό άξονα από το Αϊδίνιο προς τη Σμύρνη, προσθέτει το πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των μεταναστών.

Το σημερινό δυστύχημα, το χτεσινό με 11 νεκρούς μετανάστες στην Καβάλα, το ναυάγιο με άλλους 9 νεκρούς μόλις πριν λίγες ημέρες ανοιχτά της Τουρκίας, τα δεκάδες ανάλογα δυστυχήματα, με μετανάστες και πρόσφυγες, έρμαια δουλεμπόρων, επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι τα μέτρα καταστολής και η συμφωνία ΕΕ – κυβέρνησης – Τουρκίας μεγαλώνουν τη μαύρη λίστα με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρώπους δηλαδή πυο προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.

Μεταγενέστερη προσθήκη (13.10):

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και στους 13 οι τραυματίες από την ανατροπή ενός φορτηγού που μετέφερε μετανάστες στην επαρχία της Σμύρνης σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Το φορτηγό κατευθυνόταν από το Αϊδίνι στη Σμύρνη και ανατράπηκε στην περιοχή του Μεντερές. Οι εισαγγελικές αρχές του Μεντερές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.