Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ελληνικό βιβλίο ταξιδεύει στην Κορέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σεούλ, την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε συνάντηση με τον CEO της έκθεσης Iroo Jo και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών της Κορέας Yoon Chul Ho και τονίστηκε ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να έχει συνέχεια και να αποκτήσει μόνιμη βάση, και με την επίσκεψη των εκδοτών από την Κορέα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Συναντήσεις με ορίζοντα τη συνεργασία σε επίπεδο προώθησης και ανταλλαγής σχέσεων, την διάδοση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και την επαφή των ελλήνων εκδοτών με ξένους τίτλους έγιναν, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό κέντρο Βιβλίου της Ινδίας (National Book Trust), την έκθεση της Sharja (HAE) και τους υπεύθυνους της έκθεσης της Ταϊπέι (Ταιβάν).

Η ΠΟΕΒ με εκπρόσωπό της τον αντιπρόεδρο της Γιάννη Κρανιά, συμμετείχε στο πάνελ που διοργανώθηκε από την έκθεση της Σεούλ με θέμα την αγορά βιβλίου και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χώρα, καθώς και τον τρόπο επιλογής τίτλων από τους εκδότες. Στο πάνελ συμμετείχαν εκδότες από την Αγγλία, Μεξικό, Μοζαμβίκη και Μαλαισία.

Το ελληνικό περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων Κορεατών (κοινού και εκδοτών) ενώ το επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες άλλων χωρών, ο γραμματέας επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ν. Κορέα και ο Γάλλος πρέσβης στη χώρα.