Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ισραήλ ήξερε για την 7η Οκτώβρη

Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται το Ισραήλ δεν αιφνιδιάστηκε και τόσο πολύ από την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη, την οποία αξιοποίησε στη συνέχεια για να εξαπολύσει τη δολοφονική επίθεση στη Γάζα, με πάνω από 35.000 νεκρούς μέχρι σήμερα, κυρίως γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Kan», οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού γνώριζαν την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης της Χαμάς εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων με στόχο τη σύλληψη ομήρων.

Με τις πληροφορίες αυτές το αρμόδιο τμήμα συνέταξε και μια έκθεση στις 19 Σεπτέμβρη, με λεπτομερή στοιχεία για την εκπαίδευση επίλεκτων μονάδων της Χαμάς ενόψει των επιθέσεων. Η έκθεση ήταν γνωστή και στη Μεραρχία της Γάζας, που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιθέσεων, και μάλιστα με αρκετές λεπτομέρειες, όπως ότι η Χαμάς θα επιχειρούσε εναντίον στρατιωτικών βάσεων και κιμπούτς, με στόχο να συλλάβει έως και 250 ομήρους. Τελικά η επίθεση έγινε στις 7 Οκτώβρη και οι Ισραηλινοί που πιάστηκαν όμηροι ήταν 251.

Οπως προκύπτει, ο ισραηλινός στρατός ήξερε ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση από τη Χαμάς, με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια μέτρα πρόληψης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν από στρατιωτικά πυρά εκατοντάδες Ισραηλινοί πολίτες, αριθμός που αξιοποιήθηκε στη συνέχεια ως άλλοθι για την εγκληματική επέμβαση, με ένα σχέδιο που προδίδει σοβαρή προπαρασκευή από τη σκοπιά των Ισραηλινών.

Ολο και περισσότερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις, τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση κρύβει συστηματικά, για να εμφανίζεται, από σφαγέας, θύμα.

Πηγή: Ριζοσπάστης