Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Β. Εύβοια: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων

Η “αναγέννηση” δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος

Η “αναγέννηση” της Βόρειας Εύβοιας δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή και σημειώνει ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων.

Αναλυτικά:

«Με τα περιβόητα “ολιστικά σχέδια ανασυγκρότησηςη κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να μετατρέψει τη μεγάλη καταστροφή σε μεγάλη ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων στον Τουρισμό, στην Ενέργεια, στον αγροτοδιατροφικό και κατασκευαστικό τομέα.

Όμως η “αναγέννηση” της Βόρειας Εύβοιας, προς όφελος του λαού της, δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην καταστροφή της, δηλαδή την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, γιατί υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μια επιπλέον απόδειξη αποτελεί ότι οι κάτοικοι που έχουν πληγεί ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές, τα μέτρα για το εισόδημα που έχει χαθεί, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνουν στον τόπο τους.»

Την προσωπική του δέσμευση για την ταύτιση του σχεδίου Ανασυγκρότησης της Εύβοιας με ένα εμβληματικό– όπως το χαρακτήρισε- έργο τον οδικό άξονα από τη Χαλκίδα στη Στροφυλιά, έδωσε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση του eviameta που διεξάγεται στην Ιστιαία.

Ο πρωθυπουργός στο πλευρό του “συνήθως υπόπτου” Στ. Μπένου

Για την επόμενη αντιπυρική περίοδο ουδέν νεώτερο πέρα από το «θα πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι (sic!!) γιατί γνωρίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα θα μας χτυπάνε, θα μας συναντάνε με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα».

Με ΜΑΤ & αποκλεισμό των πυρόπληκτων η επίσκεψη στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με το πρωθυπουργό ο περίφημος “ολιστικός χαρακτήρας” με βασική αιχμή την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και κινείται στον άξονα της οικονομικής δραστηριότητας που πρέπει να επανέλθει εκφράζοντας την σιγουριά του για την τροχιά που θα διαγράψει ο τουρισμός …«υπάρχουν όμως άλλες πτυχές της οικονομικής δράσης κυρίως που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα με τις ελιές με την κτηνοτροφία που θα χρειαστούν υποστήριξη -αλλά αυτά σε βάθος χρόνου  (…) Και βέβαια -σσ. σε βάθος χρόνου κι αυτοί, ζήσε Μάη μου… άνθρωποι όπως οι ρητινοπαραγωγοί οι οποίοι “έπαθαν ανυπολόγιστη ζημιά”.

Δείτε βίντεο και εδώ