Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ ζητά τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών — Η κυβέρνηση το απορρίπτει

Στην κυνική ομολογία ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Ειδική αγωγή δεν θα μονιμοποιηθούν εάν πρώτα δεν αξιολογηθούν, προχώρησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή που συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή.

Η υφυπουργός κυνικά ξεκαθάρισε πως το υπουργείο έχει δώσει εντολή να μην εκδοθούν οι σχετικές πράξεις μονιμοποίησης έως ότου αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί, στην τρέχουσα σχολική χρονιά. Μάλιστα, εάν δεν αξιολογηθούν θετικά, δεν θα μονιμοποιηθούν αλλά θα επαναλάβουν τη διαδικασία, όπως είπε.

Τα νέα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση στη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, λόγω της αξιολόγησης, κατήγγειλε από την πλευρά του ο Γιάννης Δελής προσθέτοντας πως και αυτή η περίπτωση, αποδεικνύει ότι πως η αξιολόγηση όπως την εννοεί και την εφαρμόζει η κυβέρνηση, αποτελεί εμπόδιο στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και όχι εργαλείο βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως διατεινόταν η κυβέρνηση στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, κατήγγειλε ο Γ. Δελής. «Είναι εργαλείο πειθάρχησης και υποταγής των εκπαιδευτικών στην πολιτική σας, αλλιώς μπορεί να μην μονιμοποιηθούν» επισήμανε και χαρακτήρισε ως «ψυχρολουσία» την τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους που εδώ και 15 χρόνια εργάζονται είτε ως αναπληρωτές είτε ως συμβασιούχοι, οργώνοντας ολόκληρη την χώρα για να καλύπτουν τα κενά στο διδακτικό προσωπικό.

Η Ερώτηση αφορά εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί από το 2020, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, δημιουργώντάς τους ανησυχία και ανασφάλεια σχετικά με το εργασιακό τους καθεστώς.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα