Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚ Τουρκίας κατέθεσε μήνυση κατά του Ερντογάν για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, του ηγέτη του φασιστικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί και της αστυνομίας κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) για τον βασανισμό διαδηλωτών από δυνάμεις καταστολής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Μπογάζιτσι).

Επιδεικνύοντας πρωτοφανή βαρβαρότητα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει στις αρχές του μήνα στην σύλληψη 159 φοιτητών κατά τις ταραχές που ξέσπασαν στο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τον διορισμό φιλοκυβερνητικού πρύτανη από τον Ερντογάν.

Φοιτητές, καθηγητές και μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου είχαν αντιδράσει μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις πρυτανικές αρχές σε ένα ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που ο πρύτανης συνηθίζονταν να εκλέγεται και όχι να διορίζεται.

Ακολούθησε όργιο τρομοκρατίας από τις αρχές, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο εισβολής στα σπίτια των φοιτητών, ενώ αναφέρθηκαν και περιστατικά βασανισμών. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην καταστολή του φοιτητικού κινήματος ήταν ο επικεφαλής του φασιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων Ντ. Μπαχτσελί.

«Κανένας δεν μπορεί να υβρίζει, να απειλεί και να στοχοποιεί την προοδευτική νεολαία, τον αξιότιμο λαό αυτής της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Οζγκιούρ Μουράτ Μπουγιούκ.

Με πληροφορίες από idcommunism.com