Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το «Μακελειό» τρομοκρατεί εργαζόμενη επειδή συμμετείχε στην απεργία

Την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζόμενης από την εργοδοσία στην εφημερίδα «Μακελειό» καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Η εργαζόμενη, μέλος του Συνδικάτου, συμμετείχε στην απεργία που είχαν προκηρύξει οι ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και το Συνδικάτο, την Τετάρτη 15 Μάρτη, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο εκδότης λοιπόν της εφημερίδας την επόμενη μέρα «επιτέθηκε φραστικά» στην εργαζόμενη, ισχυριζόμενος ότι «δεν μπορεί ο εργαζόμενος να αφήνει τη δουλειά του και να κάνει απεργία», της συνέστησε, μάλιστα, αν δεν της αρέσει να …φύγει. Μέχρι σήμερα «συνεχίζεται από μεριάς της εργοδοσίας ένας πόλεμος νεύρων προς την εργαζόμενη», τονίζει το Συνδικάτο, με υποχρεωτική τηλεργασία και προσπάθεια να γίνουν αλλαγές στη σύμβαση εργασίας της.

«Το Συνδικάτο θα στηρίξει την συναδέλφισσα στα δίκαια αιτήματα και απαιτήσεις με κάθε τρόπο», σημειώνει το Συνδικάτο και καλεί τον συγκεκριμένο εργοδότη να σταματήσει «να “μακελεύει” τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «να σηκώσουν το κεφάλι, να οργανωθούν και μαζί με το Συνδικάτο τους να διεκδικήσουν εργασία με δικαιώματα, ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα