Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή προκαλεί… παράκρουση στους υπόδικους ναζί της Χρυσής Αυγής

Σε παράκρουση βρίσκονται οι υπόδικοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Και δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς ότι τους έχουν εγκαταλείψει όλα τα… «πρωτοπαλίκαρα» τους (Κασιδιάρης, Λαγός, ευρωβουλευτές, κλπ) ενώ κοντοζυγώνει και η απόφαση του δικαστηρίου.

Οι φασιστοσελίδες τους είναι καθημερινά γεμάτες με συνωμοσιολογικά, παραληρηματικά κείμενα που αρνούνται  την ύπαρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Βέβαια, από μια άποψη έχουν ένα δίκιο: η πανδημία του φασισμού-ρατσισμού, φορείς της οποίας είναι οι ίδιοι, είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνη και θανατηφόρος για την ανθρωπότητα απ’ ότι ο κορωνοϊός…

Κεντρική θέση στο παραλήρημα των χρυσαυγιτών κατέχουν, ως συνήθως, οι επιθέσεις στο ΚΚΕ. Πάει καιρός που έχουν λυσσάξει οι οπαδοί του Χίτλερ και των SS για τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τώρα στο στόχαστρο τους μπήκε το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Γράφουν, για παράδειγμα, σε μια απ’ τις ναζιστοσελίδες τους: «Τα πάντα έχουν απαγορευτεί σ’ αυτή τη χώρα, εις ότι αφορά μαζικές εκδηλώσεις, εκτός από το φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα γίνει κανονικότατα. Φαίνεται πως εκεί… δεν κολλάει!».

Τι ενοχλεί άραγε τους υπόδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής;

Τους ενοχλεί, πρώτα απ’ όλα, ο ίδιος ο θεσμός του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, του μακροβιότερου και ιστορικότερου Φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας στη χώρα. Ενοχλούνται ότι, κάθε χρόνο, χιλιάδες κόσμου αγκαλιάζουν τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Αδυνατούν να χωνέψουν ότι, την ώρα που η εγκληματική-ναζιστική συμμορία τους βυθίζεται στην πλήρη ανυποληψία (δε μπορούν να γεμίσουν ούτε τρίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου) και οι ίδιοι βρίσκονται ένα βήμα πριν της φυλακής τα σίδερα, οι κομμουνιστές διοργανώνουν μεγάλες πολιτικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις με απήχηση στη νεολαία.

Όσο περισσότερο θα βυθίζονται οι ναζί, τόσο μεγαλύτερο θόρυβο θα προσπαθούν να κάνουν. Μέχρι να τους στείλει μια για πάντα ο λαός εκεί που είναι η θέση τους: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με τα ινδάλματά τους.