Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για την επέμβαση της Αστυνομίας στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την επέμ­βα­ση της Αστυ­νο­μί­ας στα κτί­ρια του Πολυ­τε­χνεί­ου Κρή­της στο λόφο Καστέ­λι, σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα, η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ν. Χανιών του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η επέμ­βα­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στα κτί­ρια του Πολυ­τε­χνεί­ου Κρή­της στο λόφο Καστέ­λι και η βίαιη εκκέ­νω­ση τους, πρά­ξη που είναι κατα­δι­κα­στέα, συν­δέ­ε­ται με ενέρ­γειες αξιο­ποί­η­σής τους που δεν αφο­ρούν τα συμ­φέ­ρο­ντα της πολυ­τε­χνι­κής κοι­νό­τη­τας και των φοι­τη­τών, αλλά την επι­χει­ρη­μα­τι­κή τους χρή­ση, όπως την εκμί­σθω­σή τους για την ανέ­γερ­ση ξενο­δο­χεια­κής μονά­δας. Επι­βε­βαί­ω­ση των παρα­πά­νω είναι και η δήλω­ση του υπουρ­γού ανά­πτυ­ξης Άδω­νη Γεωρ­γιά­δη, ότι μετά την εκκέ­νω­ση των κτι­ρί­ων, η επέν­δυ­ση θα προχωρήσει.

Είναι προ­κλη­τι­κό το γεγο­νός ότι αντί να δοθεί λύση σε χρό­νια προ­βλή­μα­τα που έχουν κατ’ επα­νά­λη­ψη επι­ση­μαν­θεί και από το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, όπως η έλλει­ψη εστιών και τα προ­βλή­μα­τα που αφο­ρούν γενι­κό­τε­ρα τη φοι­τη­τι­κή μέρι­μνα ή όπως η λήψη μέτρων προ­στα­σί­ας από την παν­δη­μία, η προ­τε­ραιό­τη­τα των πρυ­τα­νι­κών αρχών και της κυβέρ­νη­σης είναι η παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση και προ­ώ­θη­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης του ιδρύ­μα­τος, συνε­χί­ζο­ντας ουσια­στι­κά στον ίδιο δρό­μο που ακο­λού­θη­σαν η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι παλαιότερες.

Σήμε­ρα προ­βάλ­λει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο η ανά­γκη για τους εργα­ζό­με­νους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και τη νεο­λαία, να παλέ­ψουν οργα­νω­μέ­να, μέσα από τα σωμα­τεία τους, τους μαζι­κούς φορείς και τους συλ­λό­γους τους, ενά­ντια στην επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση και ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της Παι­δεί­ας. Η μάχη αυτή αφο­ρά την ουσία της μόρ­φω­σης της νεο­λαί­ας και των όρων που την λαμβάνουν.

Να διεκ­δι­κή­σουν την κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των φοι­τη­τών και εργα­ζό­με­νων στην Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση. Με δωρε­άν μέρι­μνα αλλά και κτι­ρια­κές και τεχνι­κές υπο­δο­μές. Τα κτί­ρια του Πολυ­τε­χνεί­ου, όπως αυτό στο λόφο Καστέ­λι, να αξιο­ποι­η­θούν για την κάλυ­ψη αυτών των ανα­γκών. Απο­τε­λεί αίτη­μα το οποίο έχει επι­βε­βαιω­θεί και από πρό­σφα­τες απο­φά­σεις μαζι­κών φορέ­ων. Εξ’ άλλου και ο αρχι­κός σκο­πός της παρα­χώ­ρη­σης του συγκε­κρι­μέ­νου κτι­ρί­ου προς το Πολυ­τε­χνείο, ήδη από την ίδρυ­ση του ήταν να στε­γά­σει Σχο­λή Καλών Τεχνών.

Να υπε­ρα­σπι­στούν τα δικαιώ­μα­τά και τους αγώ­νες τους, ενά­ντια στα μέτρα κατα­στο­λής του λαϊ­κού κινή­μα­τος, δυνα­μώ­νο­ντας το οργα­νω­μέ­νο κίνη­μα και τους φορείς του. Το πανε­πι­στη­μια­κό άσυ­λο μπο­ρεί να υπε­ρα­σπι­στεί από τους φοι­τη­τές και τους εργα­ζό­με­νους των ιδρυ­μά­των, από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα συνο­λι­κά. Η ζωντα­νή, μαζι­κή και αγω­νι­στι­κή λει­τουρ­γία των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και των συλ­λό­γων εργα­ζο­μέ­νων του ιδρύ­μα­τος είναι απα­ραί­τη­τος όρος για αυτό το σκοπό.

Να καλυ­φθούν οι ανά­γκες αξιο­πρε­πούς δια­βί­ω­σης των ανθρώ­πων που έβρι­σκαν κατα­φύ­γιο σε χώρους όπως αυτός στο κτί­ριο της παλιάς πρυ­τα­νεί­ας. Είναι ευθύ­νη κυβέρ­νη­σης και δημο­τι­κής αρχής η ύπαρ­ξη οργα­νω­μέ­νων δομών φιλο­ξε­νί­ας αυτών των ανθρώπων.

Το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να πρω­το­στα­τεί στους αγώ­νες για όλα τα παρα­πά­νω, για την ενί­σχυ­ση συνο­λι­κά του οργα­νω­μέ­νου εργα­τι­κού, λαϊ­κού και του φοι­τη­τι­κού κινήματος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο