Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το φωνάζουν και Ισραηλινοί: «Αυτό είναι Γενοκτονία!» – Καταστολή και συλλήψεις σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Κόντρα στην καταστολή, στις απειλές και τις συκοφαντίες που επιστρατεύει το ισραηλινό κράτος για να καταστείλει κάθε φωνή που καταγγέλλει τη γενοκτονία στη Γάζα, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο μακελειό δυναμώνουν και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.

Μετά το νέο έγκλημα του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Ράφα, χτες πραγματοποιήθηκαν αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ισραηλινές πόλεις.

Στη Χάιφα, όπως μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», περίπου 250 διαδηλωτές έκαναν πορεία ζητώντας να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή!» και «Αυτό είναι γενοκτονία!», με φωτογραφίες με καταματωμένα παιδιά να κλαίνε τρομαγμένα…

Ο επικεφαλής της αστυνομίας κήρυξε την κινητοποίηση παράνομη και ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με τη συμμετοχή και έφιππων αστυνομικών, οι οποίες προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Και στο Τελ Αβίβ, στον δρόμο βγήκαν διαδηλωτές με πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Ράφα!» και «Αποχωρήστε από τη Ράφα και τη Γάζα!». Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, απέναντι από τους συγκεντρωμένους στήθηκαν και ορισμένοι «αντι-διαδηλωτές», που επιχειρούσαν να στήσουν προβοκάτσια φωνάζοντας «προδότες»…

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ιερουσαλήμ, καθώς και στην Ουμ αλ Φαχμ, που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Άραβες Ισραηλινούς.

Πηγή: 902.gr

Να ακουστεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ