Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσίπρας στην «Αυγή»: Μοίρασε αυταπάτες για κυβερνητική εναλλαγή στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης

Αυταπάτες και κυβερνητική εναλλαγή, στο πλαίσιο της διαχείρισης της αστικής εξουσίας αναπαράγει σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πάει άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά και εμφανίζοντας το κόμμα του ως καλύτερο διαχειριστή της αστικής εξουσία, σημειώνει: «Οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος από αυτή την κατάσταση πολιορκίας. Θέλουμε και επιδιώκουμε το αίτημά μας αυτό να συναντηθεί με την κοινωνική αγανάκτηση σε ένα κίνημα απαλλαγής και αλλαγής, που θα επιβάλει την προσφυγή στις κάλπες».

Επικαλείται τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία -ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής απαξίωσης του εθνικού συστήματος Υγείας που εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-,  αλλά και την «ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία» που υπάρχει, όπως αναφέρει, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολική πολιτική του τσακίσματος των λαϊκών εισοδημάτων.

Ειδικά για την Υγεία, κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας, κρύβοντας όμως ότι την πολιτική της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που είναι διαχρονική, την ακολούθησαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και η δική του, στο πλαίσιο της οποίας έκλεισαν κλινικές και νοσοκομεία.

Παρουσιάζοντας το κόμμα του ως καλύτερο διαχειριστή στο πλαίσιο της αστικής διακυβέρνησης και χωρίς ούτε καν να αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι», δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη έτοιμες τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις, για το νέο ΕΣΥ, που περιλαμβάνει συμπράξεις με ιδιώτες, αλλά και για την εργασία και τον κατώτατο μισθό, όταν η κυβέρνησή του ήταν αυτή που κατήργησε τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ. Επίσης, επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στην «πράσινη ανάπτυξη» που σημαίνει «πράσινες» μπίζνες για το κεφάλαιο, αλλά και στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που παραδίδει 11 δισ. ευρώ στις μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος και την πρόταση για απευθείας εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την αλλαγή μοντέλου κομματικής λειτουργίας, κατά τα πρότυπα άλλων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι αποτελεί προσπάθεια οργανωτικής προσαρμογής στο σοσιαλδημοκρατικό του χαρακτήρα και αναβάπτισης της ικανότητας χειραγώγησης λαϊκών δυνάμεων με το δόλωμα της τάχα «συμμετοχικής δημοκρατίας».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα