Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Δύο ακόμη συλλήψεις – Συνολικά έξι — Αναζητούνται άλλοι τέσσερις

Σε συλ­λή­ψεις έξι εμπλε­κό­με­νων στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπα­νό προ­χώ­ρη­σαν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Νωρί­τε­ρα, είχε γίνει γνω­στό από της ΕΛ.ΑΣ. ότι συνε­λή­φθη­σαν ακό­μη τέσ­σε­ρα άτο­μα, εκτός από τον 23χρονο που κρα­τεί­ται από την Τετάρ­τη. Δύο ακό­μη άτο­μα συνε­λή­φθη­σαν το βρά­δυ της Κυρια­κής. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για δύο Έλλη­νες, ηλι­κί­ας 19 και 20 ετών.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Γενι­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Θεσ­σα­λο­νί­κης, σήμε­ρα εκδό­θη­καν συνο­λι­κά δέκα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης και εντο­πί­στη­καν και συνε­λή­φθη­σαν ήδη έξι εκ των εμπλε­κο­μέ­νων. Ταυ­το­ποι­ή­θη­καν άλλοι τέσ­σε­ρις εμπλε­κό­με­νοι στην υπόθεση.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι αύριο απο­λο­γεί­ται ο 23χρονος, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, με οπα­δι­κά κίνη­τρα, στην περιο­χή Χαρι­λά­ου της Θεσσαλονίκης.

Έρευνες στην Αλβανία

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ένα από τα δέκα εντάλ­μα­τα που εκδό­θη­καν είναι σε βάρος του 20χρονου που φέρε­ται να έχει δια­φύ­γει στην Αλβανία.

Στους 10 διω­κό­με­νους, σύμ­φω­να με ορι­σμέ­νες πλη­ρο­φο­ρί­ες, συγκα­τα­λέ­γε­ται και ένας ακό­μη Αλβα­νός που είχε κατη­γο­ρη­θεί για την επί­θε­ση τον Μάρ­τιο του 2019, πέρα από τον 20χρονο ο οποί­ος φέρε­ται να έχει δια­φύ­γει στην Αλβα­νία. Εκφρά­ζο­νται φόβοι ότι και ο συγκε­κρι­μέ­νος ύπο­πτος ενδέ­χε­ται να έχει δια­φύ­γει στη γει­το­νι­κή χώρα.

Χθες, μιλώ­ντας στην ΕΡΤ, ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Λευ­τέ­ρης Οικο­νό­μου ανέ­φε­ρε ότι «αν κάποιος διέ­φυ­γε υπάρ­χουν συγκε­κρι­μέ­νες δικο­νο­μι­κές δια­δι­κα­σί­ες για την κίνη­ση όλων εκεί­νων των δια­δι­κα­σιών για να λογο­δο­τή­σει ο κάθε δρά­στης στη δικαιοσύνη».

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Στο πλαί­σιο των ερευ­νών, εντο­πί­στη­κε και το δεύ­τε­ρο αυτο­κί­νη­το, το οποίο χρη­σι­μο­ποί­η­σαν οι δρά­στες της επί­θε­σης, τα ξημε­ρώ­μα­τα της Τρίτης.

Το όχη­μα, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, βρι­σκό­ταν κρυμ­μέ­νο σε γκαράζ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο