Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ _SPOT της ΚΝΕ: Μη λείψεις τώρα! 9 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ! 🎥

Ψήφισε όπως ζεις, με το κεφάλι ψηλά!
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ 

💥 Αν όχι τώρα, που έγιναν νικηφόροι αγώνες, πότε;
💥 Αν όχι εσύ, που αγωνίστηκες, ποιος;

    • Ήσουν εκεί, όταν ενωθήκαμε κάτω από το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», δίνοντας υπόσχεση ότι το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί! Πλάι στη μάχη των οικογενειών των θυμάτων, με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μας, που βγήκαν 2,5 εκατ. λαού και νεολαίας στον δρόμο, με τη μεγαλειώδη απεργία στις 28/2, 1 χρόνο μετά, με τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή, που αποκαλύφθηκαν οι τερατώδεις πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν.
    • Ήσουν εκεί, όταν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές «απονομιμοποίησαν» το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε, αλλά οι αντιλαϊκοί-αντιεκπαδευτικοί νόμοι, έτσι όπως ψηφίζονται, έτσι μπορούν να μείνουν και στα χαρτιά, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος για τις απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις κ.ά. Γι’ αυτό, η νίκη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στις φοιτητικές εκλογές είναι νίκη δικαίωσης του αγώνα και παρακαταθήκης για τη συνέχεια…
  • Ήσουν εκεί, στη σωστή μεριά της ιστορίας, ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους, πλάι στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει εδώ και 76 χρόνια μια βάρβαρη, απάνθρωπη κατοχή και εδώ και 7 μήνες μια γενοκτονία από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Ήσουν εκεί, όταν έγινε πράξη το σύνθημα “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, για να σωθούν σπίτια, ζωές, φυσικός πλούτος στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, όταν το αστικό κράτος ήταν απόν, για να ακυρωθούν πλειστηριασμοί και εξώσεις λαϊκών ανθρώπων από τα σπίτια τους, για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα και να μη δουλεύουν άνθρωποι σε αντίξοες συνθήκες, για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς κ.λπ.
      • Ήσουν εκεί, όταν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές συναντήθηκαν και ένωσαν τις φωνές τους με τους αγρότες των μπλόκων, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, κουρελιάζοντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
      • Ήσουν εκεί, όταν μπήκαμε μπροστά για να παρθούν γενναία μέτρα ολόπλευρης κοινωνικής προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, κόντρα στην κρατική αδιαφορία και αυθαιρεσία, που αποτυπώθηκε στο κυνικό “το περιπολικό δεν είναι ταξί”…
  • Ήσουν εκεί, όταν δώσαμε μάχη να μη σηκώσει κεφάλι το «αυγό του φιδιού», παλεύοντας διαρκώς ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.
  • Εκεί, σ’ αυτούς τους αγώνες, «κόντυνε» το 41%. Εκεί στριμώχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, εκεί ξεσκεπάστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση των λόμπι, των πολέμων και της ακρίβειας. 
  • Μη λείψεις τώρα! Στις ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου δυναμώνουμε τη δική μας φωνή! Ψηφίζουμε ΚΚΕ!

* Ευχαριστούμε θερμά τους Raibo και Drugitiz
για την παραχώρηση του τραγουδιού «Αν τα παράταγα».

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter