Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υμηττός SOS! _εκδήλωση στην Καισαριανή

ΥΜΗΤΤΟΣ SOS _Σύσκεψη Φορέων
18 Μάη 19.00 -“Ξύλινα” Καισαριανή

Με το ΚΚΕ αγωνιζόμαστε
για μέτρα πυροπροστασίας τώρα!
Ενάντια στην εγκληματική πολιτική
ΕΕ – Κυβερνήσεων!

Θα μιλήσουν

  • Αντώνης Ραλλάτος _μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Νίκη Χρονοπούλου υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
  • Μαρία Αραχωβίτη αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας Δήμου Καισαριανής
    • Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις

 

Κυκλοφορεί το Ευρωψηφοδέλτιο μάχης του ΚΚΕ: υποψήφιοι από τον χώρο των Επιστημών και της Έρευνας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Έλληνες και ξένοι μετανάστες

Η Γη και συγκεκριμένα ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης (δάσος, δασική έκταση, αγροτική κλπ.) και η ιδιοκτησία της, αποτελούν μαζί με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, προϋποθέσεις ώστε να υλοποιηθούν κερδοφόρες επενδύ­σεις από μονοπωλιακούς ομίλους που θέλουν να δραστη­ριοποιηθούν στις κατασκευές, τον τουρισμό, τον ορυκτό πλούτο, τα νερά.

Στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης, για ιστορι­κούς και οικονομικούς – πολιτικούς λόγους, συνδέεται και με την ιδιοκτησία της. Η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών αναδείχνει ένα σύνολο προβλημάτων, η διαιώνιση των οποί­ων σήμερα δε συμφέρει την αστική τάξη και το κράτος της, που επιδιώκουν τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας στη γη ή την εξασφάλιση φτηνής γης για επενδύσεις με διάφορες μα­κροχρόνιες συμφωνίες, π.χ. ενοικίαση για 99 χρόνια κρατικής γης, παραχώρηση της χρήσης κλπ.

Το ζήτημα των δασικών χαρτών είναι στην επικαιρότητα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της επικύρωσής τους, ώστε όταν ολοκληρωθεί, να γίνουν οριστικοί και να αποτελέσουν εργαλείο επιτάχυνσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αφού όταν ο δασικός χάρτης μιας περιοχής είναι οριστικός, ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης που περιλαμβάνεται σε αυ­τόν, διαμορφώνει καθαρό έδαφος στη γη, πάνω στην οποία θα υλοποιηθεί με την επένδυση η κερδοφόρα διέξοδος των συσσωρευμένων κεφαλαίων που ανυπομονούν.

Η έκδοση αυτή επιδιώκει να αναδείξει πλευρές του ζητή­ματος και τη θέση του ΚΚΕ, από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Δεκέμβρης 2017 _Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι δασικοί χάρτες και η ιδιοκτησία στα δάση. Η πρόταση του ΚΚΕ
_
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ζήτημα των δασικών χαρτών είναι στην επικαιρότητα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της επικύρωσής τους ώστε, όταν ολοκληρωθεί, να γίνουν οριστικοί και ν’ αποτελέσουν εργαλείο επιτάχυνσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης· διότι όταν ο δασικός χάρτης μιας περιοχής είναι οριστικός, ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης που περιλαμβάνεται σε αυτόν διαμορφώνει καθαρό έδαφος στη γη πάνω στην οποία θα υλοποιηθεί με την επένδυση η κερδοφόρα διέξοδος των συσσωρευμένων κεφαλαίων.

Η έκδοση αυτή αναδεικνύει πλευρές του ζητήματος και τη θέση του ΚΚΕ, από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
“…
Η κοινωνική αξιοποίηση της γης, των δασικών οικοσυστημάτων, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, προϋποθέτει την κοινωνική ιδιοκτησία στη γη, στα δασικά οικοσυστήματα, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδίασμά της οικονομίας, εργατικό έλεγχο και διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, που θα ικανοποιεί τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, με βάση ένα σύνολο κριτηρίων οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Απαιτεί τελικά ανατροπή της αστικής εξουσίας, κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, όπου τα δασικά οικοσυστήματα και η γη θα γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία, θα κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια…
…”

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter