Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA: 27 Μάη ως 5 Ιούνη οι προβολές των ταινιών

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μάη και 5 Ιούνη, για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών.

Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους «Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas»,  «Αελλώ Cinemax», ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία «Ομαδική Θεραπεία» (Bajo Terapia), παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας Gerardo Herrero και της παραγωγού Mariela Besuievsky. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο θεατρικό έργο του Αργεντινού συγγραφέα Matías Del Federico, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αργεντινή το 2015, και έκτοτε έχει ανέβει σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα θα ρίξει αυλαία με την ταινία «Ριζοσπαστικό» (Radical), του Christopher Zalla, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Sundance 2023, βασισμένη σε αληθινή ιστορία για το έργο ενός δασκάλου σε μια μεξικανική συνοριακή πόλη.

Το 8ο FeCHA θα τιμήσουν με την παρουσία τους 6 ισπανόφωνοι κινηματογραφιστές και δημιουργοί, ενώ να σημειωθεί ότι η αφίσα του φεστιβάλ εμπνέεται από τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Salvador Dali.

Για περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στο site και στις social media σελίδες του Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ