Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φιέστα στο Βίτσι διοργανώνουν οι «βρικόλακες» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Για άλλη μια χρονιά, οι «βρικόλακες» του εμφυλίου, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, τα ορφανά του Μεταξά, του Χίτλερ και του Παττακού, ετοιμάζονται να μολύνουν τα χώματα στο Βίτσι και το Γράμμο. Εκεί που οι ταγματασφαλίτες, ο αστικός «κυβερνητικός στρατός» δρώντας υπό την καθοδήγηση των Αμερικάνων και Άγγλων Στρατηγών «πολεμούσε» για να παραδώσει τη χώρα στα χέρια των ιμπεριαλιστών.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, η εγκληματική οργάνωση διοργανώνει την Κυριακή 1 Σεπτέμβρίου στο Βίτσι «τελετή τιμής και μνήμης των ηρώων του συμμοριτοπολέμου».

Είναι, άλλωστε, συνηθισμένο τέτοιες μέρες να συναθροίζονται στην περιοχή φασίστες, νεοναζί, φιλοβασιλικοί και κάθε είδους ακροδεξιά κατακάθια προκειμένου να «γιορτάσουν» τη «νίκη» του κυβερνητικού στρατού και των αγγλοαμερικάνων συμμάχων τους επί του ηρωϊκού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση και τα στελέχη της ΝΔ θα… τιμήσουν με την παρουσία τους την φιέστα μίσους των ναζιστικών αποβρασμάτων. Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν βουλευτές της ΝΔ όχι μόνο συμμετείχαν σε ανάλογες φασιστοφιέστες, αλλά περπατούσαν και πιασμένοι «αλα μπρατσέτα» με τους Ναζί.

Όσο κι’ αν ασχημονήσουν οι «βρικόλακες» του φασισμού στο Βίτσι, όσες γιορτές αντικομμουνιστικού μίσους κι’ αν διοργανώσουν, ένα πράγμα είναι σίγουρο: το μεγαλείο και τον ηρωϊσμό του ΔΣΕ, των μαχητών και μαχητριών που πολέμησαν για μια Ελλάδα ελεύθερη απ’ τα δεσμά της εκμετάλλευσης και του ιμπεριαλισμού, δεν θα μπορέσουν ποτέ να το σπιλώσουν. 

dse grammos