Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοιτητικές Εκλογές 2024: Ο καθένας με την ψήφο του και όλοι μαζί διαλέγουμε πλευρά!

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη οι κάλπες των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα και οι φοιτητές και φοιτήτριες προσέρχονται σε αυτές για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια.

Χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται στη μάχη μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την τελευταία ώρα, προκειμένου να αναδειχθεί ξανά η «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Γιατί αυτό που αποδείχθηκε αυτά τα δύο χρόνια, με την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», είναι η δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα. Αποκαλύφθηκε ότι μπορεί οι νόμοι να ψηφίζονται στη Βουλή, όμως ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα και μένουν στα χαρτιά! Φάνηκε ότι μπορεί οι κυβερνήσεις να είναι πλειοψηφία στη Βουλή και να σχεδιάζουν, όμως τα σχέδιά τους τα ακυρώνουν οι πραγματικές πλειοψηφίες μέσα στην κοινωνία, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι μαζί με τον λαό!

Όπως επισημαίνει η «Πανσπουδαστική ΚΣ» μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της: «Οι φετινές φοιτητικές εκλογές είναι ξεχωριστές και η στάση κάθε φοιτητή και φοιτήτριας μετράει περισσότερο.

Ο καθένας με την ψήφο του
και όλοι μαζί διαλέγουμε πλευρά!

  • Μαζί ή απέναντι στον παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού;
  • Ναι ή όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών; “Ολοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη” ή όλοι μαζί γινόμαστε η φωνή τους για να μην ξεχαστεί το έγκλημα;
  • Ναι ή όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Υπέρ της υποβάθμισης ή της αναβάθμισης των σπουδών μας, ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και σύγχρονου πανεπιστημίου;
  • Φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς, στήριγμα όλων των φοιτητών, ή “φαντάσματα”, παραμάγαζα εκφυλισμού;

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ υπάρχει αντίπαλο δέος: Η “Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας”, που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ανέδειξαν πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα!

Δυναμώνουμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας!
Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!».

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» καλεί λοιπόν τους φοιτητές να συνεχίσουν στον δρόμο της ελπίδας των δυο τελευταίων χρόνων, να μη γυρίσουν πίσω στο καθεστώς των Συλλόγων που οι φοιτητές την επομένη των εκλογών «έψαχναν» τους εκπροσώπους τους, που τα ΔΣ δεν τα γνώριζε κανείς και ήταν εξαφανισμένα από κάθε ανάγκη και διεκδίκηση των φοιτητών. Αυτό ήταν και είναι το καθεστώς εκεί που κυριαρχεί η ΔΑΠ, η παράταξη που τόλμησε να καταγγείλει ακόμα και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών, η παράταξη των ρουσφετιών, της νοθείας, της υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής.

“Πανσπουδαστική ΚΣ” 1η δύναμη ξανά! Για μια μεγάλη νίκη των φοιτητών!

Δεν είναι τυχαίο ότι μπροστά στις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ επαίρεται σε ανακοίνωσή της για μια σειρά αντιδραστικά μέτρα, δηλώνοντας ότι ήταν δικές της ιδέες που έγιναν πράξη και σε αυτά περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου, τη μεγαλύτερη διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, τις εστίες με ΣΔΙΤ που θα πληρώνουν νοίκια οι φοιτητές και φυσικά… τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που σημαίνουν επί πληρωμή πανάκριβα πτυχία. Με αφορμή τα παραπάνω η «Πανσπουδαστική ΚΣ» απευθύνεται στους φοιτητές καλώντας τους να γυρίσουν την πλάτη στη ΔΑΠ, για να μη γίνουν πράξη οι επικίνδυνες ιδέες της, θυμίζοντας τις ευθύνες της ΔΑΠ και τον ρόλο της για τις εισβολές της αστυνομίας σε ΑΠΘ και Δημοκρίτειο, τους τραμπουκισμούς που επιχείρησαν στελέχη της απέναντι σε ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου στα Γιάννενα κ.ά.

Ταυτόχρονα η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναφέρεται και στην ΠΑΣΠ, επισημαίνοντας ότι στηρίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θυμίζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, που δήλωσε ότι «συμφωνούμε να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά με αναθεώρηση του άρθρου 16». Παράλληλα, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» θυμίζει στους φοιτητές βασικές θέσεις της ΠΑΣΠ στις οποίες συναντιέται με τη ΔΑΠ, όπως η κατάργηση του ασύλου, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, η πλήρης αναγνώριση των κολεγίων κ.ά., ενώ επισημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατεβάζουν κοινά πλαίσια σε γενικές συνελεύσεις (ΑΣΠΑΙΤΕ, Μηχανικοί Παν. Πελοποννήσου κ.ά.) και ότι μαζί αυτές οι παρατάξεις στήριξαν τις διώξεις φοιτητών στην Πάτρα που κινητοποιήθηκαν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Θυμίζουμε ότι στις φοιτητικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ανεξαρτήτως έτους ή ηλικίας ή τρόπου εισαγωγής (πανελλαδικές εξετάσεις ή κατατακτήριες) που φοιτούν στα Τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και παραμένουν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των ιδρυμάτων. Για τη συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική η επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Την ευθύνη των εκλογών έχει η εφορευτική επιτροπή σε κάθε σύλλογο. Οι φοιτητές ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι κάλπες στους περισσότερους συλλόγους ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, εκτός από περιπτώσεις όπου η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει διαφορετικά. Τα αποτελέσματα εκδίδονται από τις εφορευτικές επιτροπές των συλλόγων.

Πηγή Ριζοσπάστης

Φοιτητικές Εκλογές: Θρίαμβος για την «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» – 1η δύναμη σε όλη την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter