Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιές: Σωματεία, Συνδικάτα και φορείς καλούν σε αλληλεγγύη και στήριξη των πληγέντων

Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αττική εκφράζουν μια σειρά εργατικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, καλώντας σε έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πληγέντες των περιοχών.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αττική. Παράλληλα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους τραυματίες, τους πυροπαθείς, καλεί τους οικοδόμους, τα σωματεία της Ομοσπονδίας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συνδράμουν και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες. (Στο συνημμένο ολόκληρη η ανακοίνωση).

Εξάλλου το ΣΕΤΗΠ σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί, πρώτα και κύρια στις οικογένειες που θρηνούν θύματα ή έχουν ανθρώπους τους στο νοσοκομείο». Το Συνδικάτο «καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Καλούμε τα μέλη μας να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη. Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε σειρά πρωτοβουλιών που υπάρχει ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας». (Στο συνημμένο ολόκληρη η ανακοίνωση).

Επίσης και το Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών». (Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση).

Ακόμη, το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα στα άλλα, «εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές καθώς και τη συμπαράστασή του προς τους τραυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία και δίνουν αγώνα για τη ζωή τους και τους πυροπαθείς που καταστράφηκε η περιουσία τους». Το Σωματείο «καλεί τους εργαζόμενους που είναι πληγέντες να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας και να σταθούν αλληλέγγυοι με οποιοδήποτε τρόπο προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών». (Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση).

Σε ανακοίνωσή της για τις φονικές πυρκαγιές η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σημειώνει:

«Η ΟΓΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πύρινες φλόγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Συμπαραστέκεται στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Η αυτοθυσία και η ανιδιοτέλεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανδρών και γυναικών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όσων εθελοντικά συνέβαλαν στην πυρόσβεση και στη διάσωση των εγκλωβισμένων ανθρώπων, δεν μπορεί να κρύψει τις δραματικές ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία και στη δασοπυρόσβεση.

Η ΟΓΕ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων, ιδιαίτερα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σίτιση, τη στέγαση, τις πρώτες ανάγκες των εκατοντάδων οικογενειών που έχουν πληγεί.

Καλεί τους Συλλόγους και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών».

Τέλος δεν έχει η τραγωδία από τον πύρινο όλεθρο – Περισσότεροι από εξήντα οι νεκροί – Φόβοι για τριψήφιο αριθμό – Χιλιάδες σπίτια καμένα (Συνεχής ενημέρωση)