Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντροπή σας μειράκια της Αριστεράς, σας εξευτέλισε η Αλέκα

Πηγαί­νο­ντας μια βόλ­τα στην περιο­χή της εθνι­κής τρα­γω­δί­ας, στο Μάτι, εκτός από τις συγκλο­νι­στι­κές εικό­νες που έβλε­πε κανείς από νωρίς το πρωί, εντύ­πω­ση έκα­νε και κάτι άλλο.

Μια γνώ­ρι­μη φιγού­ρα δακρυ­σμέ­νη, πνιγ­μέ­νη στους καπνούς αλλά επί­μο­νη εκεί. Να συμπα­ρα­στέ­κε­ται στους απα­ρη­γό­ρη­τους κατοί­κους των καμέ­νων σπι­τιών, να ρωτά, να δίνει κου­ρά­γιο, να προ­σπα­θεί με όση δύνα­μη έχει να βοηθήσει.

Ηταν η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, η πρώ­ην γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ η οποία έχει σπί­τι στην περιο­χή και από το πρωί ήταν στην πρώ­τη γραμ­μή. Όχι με κάμε­ρες και μπρά­βους μαζί της. Όχι με φαν­φά­ρες και κομ­μα­τι­κούς ή κρα­τι­κο­δί­αι­τους υπαλ­λή­λους να της κρα­τούν τη βεντά­λια και να της κάνουν αέρα.

Λιτή, χωρίς πολ­λές κου­βέ­ντες ήταν εκεί, από την πρώ­τη στιγμή.

Γύρω στις 11 το πρωί μας ενη­μέ­ρω­σε το μει­ρά­κιο της Αρι­στε­ράς, ο κύριος Τζα­να­κό­που­λος ότι σπεύ­δουν στους τόπους της κατα­στρο­φής οι υπουρ­γοί. Ο Σκουρ­λέ­της, ο Τόσκας, ο Φάμε­λος, ο Σπίρ­τζης και πολ­λοί άλλοι. Πότε θα πήγαι­ναν στην περιο­χή που κάη­καν αγκα­λια­σμέ­νοι 26 άνθρω­ποι; Γύρω στις 12 το μεση­μέ­ρι για να δουν και οι ίδιοι τι ακρι­βώς έγινε.

Ντρο­πή. Αυτό μονά­χα. Για τη φωτο­γρα­φία και τη δήλω­ση της στιγ­μής. Καλύ­τε­ρα να μεί­νε­τε στα βολι­κά υπουρ­γεία σας.

ΚΚΕ δεν είμαι, δεν είχα ποτέ σχέ­ση με την κυρία Παπα­ρή­γα. Αλλά όταν μια κυρία σχε­τι­κά μεγά­λης ηλι­κί­ας εξευ­τε­λί­ζει με τέτοιο τρό­πο τα μει­ρά­κια της Αρι­στε­ράς, τα κου­τσα­βά­κια της κυβέρ­νη­σης, τότε πρέ­πει να το γράφουμε.

Για­τί οι αγω­νι­στές της ζωής είναι εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κοί από τους αγω­νι­στές της… πλα­τεί­ας που έκα­ναν καριέ­ρες που­λώ­ντας ψέμα, τσα­μπου­κά και αναίδεια.

Βασί­λης Σ. Κανέλ­λης / in.gr

Αλέ­κα Παπα­ρή­γα: «Τώρα κατα­λα­βαί­νω ότι γλυ­τώ­σα­με, ξεφύ­γα­με στο παρά πέντε»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο