Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλέκα Παπαρήγα: «Τώρα καταλαβαίνω ότι γλυτώσαμε, ξεφύγαμε στο παρά πέντε»

Για την πρω­το­φα­νή τρα­γω­δία στην ανα­το­λι­κή Αττι­κή από την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γία, μίλη­σε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα η οποία βρέ­θη­κε εγκλω­βι­σμέ­νη στην περιο­χή ανά­με­σα στη Νέα Μάκρη και το Μάτι.

«Υπήρ­χαν βέβαια πολ­λά μέτω­πα στην Αττι­κή, αλλά είναι θέμα και πόσα μέσα δια­θέ­τεις για να ρίξεις εκεί­νη τη στιγ­μή στη μάχη» ανέ­φε­ρε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, η οποία είναι κάτοι­κος Νέας Μάκρης.

«Ήλθα εδώ (στο Μάτι), διό­τι μας έστρι­ψαν προς τα εδώ, καθώς εκεί­νη τη στιγ­μή η φωτιά πήγαι­νε στην Μαρα­θώ­νος» είπε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, για να προ­σθέ­σει: «εκεί­νη τη στιγ­μή πυρο­σβε­στι­κό δεν είδα».

«Βρε­θή­κα­με σε από­στα­ση ανα­πνο­ής από τις φλό­γες, μπο­τι­λια­ρι­στή­κα­με» συνέ­χι­σε η κ. Παπα­ρή­γα, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι τελι­κά έφθα­σε στο Μάτι ακο­λου­θώ­ντας την ίδια δια­δρο­μή που είχαν πάρει και οι 26 άνθρω­ποι που ανα­γκά­στη­καν να αφή­σουν τα αυτο­κί­νη­τά τους και στη συνέ­χεια κάηκαν.

«Εκεί­νη τη στιγ­μή είχα­με την τύχη να υπάρ­χει δίο­δος και μάλι­στα είδα έναν δημο­τι­κό σύμ­βου­λο του δήμου Μαρα­θώ­να, της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, ο οποί­ος μαζί με ένα συντα­ξιού­χο αστυ­νο­μι­κό προ­σπα­θού­σε να διευ­θε­τή­σει την κίνη­ση των οχη­μά­των για να μην καού­με» ανέ­φε­ρε η κ. Παπαρήγα.

Δήλω­ση Δ. Κου­τσού­μπα για τις φονι­κές πυρκαγιές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο