Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χάντμπολ: «Έφυγε» ο Σάσα Ζιβούλοβιτς

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό χάντμπολ μετά την είδηση του θανάτου του Σάσα Ζιβούλοβιτς, άλλοτε διεθνούς παίκτη με την Εθνική Ελλάδας και εσχάτως τεχνικού της γυναικείας ομάδας της Νέας Ιωνίας, σε ηλικία μόλις 51 ετών.

Το θλιβερό γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ο Σ. Ζιβούλοβιτς πέθανε μόλις λίγες μέρες μετά την επιτυχία που σημείωσε οδηγώντας την ομάδα της Ν. Ιωνίας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών στο χάντμπολ.

Ο Ζιβούλοβιτς γεννήθηκε στη Σερβία, ωστόσο το 2004 πήρε ελληνικό διαβατήριο και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005. Υπήρξε αθλητής του Πανελλήνιου για 2 χρόνια και του Δούκα για 10, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα (το 1999 με τον Πανελλήνιο, το 2001 και το 2008 με τον Δούκα) και 2 Κύπελλα (το 1999 με τον Πανελλήνιο και το 2008 με τον Δούκα). Σε ηλικία 38 ετών, μετά από σοβαρό τραυματισμό, εγκατέλειψε την ενεργό δράση και ξεκίνησε καριέρα προπονητή, η οποία διήρκεσε 13 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Σάσα Ζιβούλοβιτς, αυτόν τον τόσο σπουδαίο αθλητή και μετέπειτα προπονητή του χάντμπολ, που το όνομα του συνδέθηκε με τις πιο λαμπρές στιγμές του τμήματος χάντμπολ του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (Ο.Φ.Ν.Ι.)

Η ξαφνική απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη μας αλλά και συνολικά στο ελληνικό χάντμπολ και αθλητισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στο διοικητικό συμβούλιο του Ο.Φ.Ν.Ι., τις αθλήτριες του τμήματος χάντμπολ αλλά σε και όλα τα μέλη του συλλόγου.

Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

902.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα