Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιόνια, βροχές και καταιγίδες φέρνει από το απόγευμα mini νέα ψυχρή εισβολή

Ήπιος ο καιρός μέχρι και χτες Κυριακή 6 Φλεβάρη με άνοδο της θερμοκρασίας ως ~17οC και όπως ενημερώνει το meteo.gr χαμηλές θερμοκρασίες –μέχρι και -5ο C εμφανίστηκαν μόνο στις συνήθεις για την εποχή περιοχές (Νευροκόπι κλπ), όμως το σκηνικό αναμένεται να ανατραπεί με μια τοπική κακοκαιρία «εξπρές» από σήμερα το απόγευμα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα βόρεια με μια ψυχρή εισβολή από την κεντρική Ευρώπη, με κύρια χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική ηπειρωτική χώρα και βροχές | καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Ταυτόχρονα αναμένεται ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο που θα φτάσουν –οριακά έως και 9 Μποφόρ, ενώ μεγάλη πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία. Η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και από Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Πού αναμένονται χιόνια

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους χιόνια θα έχουμε στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ακόμα και μέσα σε πόλεις, ενώ θα επηρεαστούν Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ στην Αττική, κυρίως την Τρίτη θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά -ίσως και πιο χαμηλά στα ημιορεινά.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη μεταβολή κυρίως την Τρίτη με 8 έως 10 βαθμούς, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, άνεμοι ΝΔ 2 έως 4 και από απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού του meteo.gr