Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Απάνθρωπη η απόφαση που στερεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πρόσφυγες

Να καταργηθεί η απάνθρωπη απόφαση που καταργεί τη χορήγηση ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και μετανάστες, στερώντας τους την υγειονομική περίθαλψη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Με αφορμή τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους των προαναχωρησιακών κέντρων κλειστού τύπου, τόνισε πως «το ΚΚΕ διαφωνεί πλήρως με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργούνται», όπως διαφωνούσε με τις Αμυγδαλέζες και τις Μόριες. Όπως είπε, αυτό που διεκδικεί το ΚΚΕ είναι ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και μόνιμο προσωπικό.

Ο Χρήστος Κατσώτης αναφέρθηκε ακόμη στις διατάξεις του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως δεν απαντούν στην ανάγκη στήριξης της δημόσιας υγείας με την αναγκαία χρηματοδότηση και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Σχετικά με την αναμόρφωση του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε πως αποσκοπεί στην παραχώρηση φτηνής εργατικής δύναμης στους εργοδότες.

Κατήγγειλε ακόμη την ωμή καταστολή και πρόσθεσε πως το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα απαντήσει μαχητικά και δυναμικά σε περίπτωση που επιχειρήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.