Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χ. Γκουαϊδό: Προκλητική η μαριονέτα των ΗΠΑ δήλωσε ότι «ανθρωπιστική βοήθεια» θα εισέλθει στη Βενεζουέλα στις 23 Φλεβάρη

Σε νέα πρόκληση προέβη η μαριονέτα των ΗΠΑ, ο αυτοανακηρυχθείς «πρόεδρος» της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό δηλώνοντας σήμερα ότι η «ανθρωπιστική βοήθεια» των ΗΠΑ θα εισέλθει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου, παρά την σαφή στάση του νόμιμου προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο τέτοιου είδους «βοήθειας» εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

«Η 23η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα», ανακοίνωσε ο 35χρονος Γκουαϊδό μπροστά σε διαδηλωτές της αντιδραστικής αντιπολίτευσης στο Καράκας, ζητώντας από τον στρατό να επιτρέψει την είσοδο τροφίμων και φαρμάκων που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται σε κέντρα αποθήκευσης σε μεθοριακές πόλεις στην Κολομβία και τη Βραζιλία, στα σύνορα της χώρας.

Εκμεταλλευόμενος την ευαίσθητη οικονομική συγκυρία και προφασιζόμενος «βοήθεια τροφίμων και φαρμάκων», ο Γκουαϊδό πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις, που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, θα πρέπει να επιτρέψουν την είσοδο της «βοήθειας» στην χώρα. Ο πραξικοπηματίας-μαριονέτα της Ουάσινγκτον ζήτησε από περίπου 250.000 εγγεγραμμένος εθελοντές να βοηθήσουν στη διανομή της βοήθειας. 

«Η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα, σίγουρα, επειδή ο σφετεριστής- όπως αποκάλεσε τον πρόεδρο Μαδούρο- δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από την Βενεζουέλα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πραξικοπηματίας, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το αν – και τι- σχεδιάζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους τις επόμενες μέρες.