Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ως γνήσιος απόγονος του Μιστριώτη, ζήλεψε τη… δόξα της Μελόνι ο Βελόπουλος

«Αυτό που θα κάνουμε πράξη ως κυβέρνηση με το πρόγραμμα μας, το κάνει η Ιταλία! Νομοσχέδιο που θα τιμωρεί την χρήση των ξένων λέξεων σε επίσημα κείμενα με πρόστιμο μέχρι και 100.000 ευρώ φέρνει η ιταλική κυβέρνηση!», έγραψε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ως γνήσιος απόγονος του καθαρευουσιάνου γλωσσαμύντορα Γ. Μιστριώτη, ο μοναδικός παραλήπτης των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού θέλησε, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να αντιγράψει την ακροδεξιά ατζέντα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι προσυπογράφοντας το νομοσχέδιο για επιβολή προστίμων έως και 100.000 ευρώ σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που χρησιμοποιούν ξένους όρους, κυρίως αγγλικούς, αντί για την επίσημη γλώσσα σε επίσημα έγγραφα. Σημειωτέον, ότι παρόμοιο μέτρο είχε επιβάλλει ο Μουσολίνι τη δεκαετία του 1920.

Και πού να συνειδητοποιούσε ο… αγράμματος Βελόπουλος πόσες και ποιες προσμίξεις έχει η, κατά τ’ άλλα, ελληνική γλώσσα. Αλλά βλέπετε, εκλογές έχουμε, και όπου θολά «πατριωτικά» νερά προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους.

Ο Μαρξ και η αισθητική, του Μιχαήλ Λίφσιτς