Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Προκλητική φιέστα για το άνοιγμα του σιδηρόδρομου με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε

Με την ίδια επι­κίν­δυ­νη για τον λαό και τους εργα­ζό­με­νους κατά­στα­ση επα­νεκ­κί­νη­σαν σήμε­ρα τα δρο­μο­λό­για Αθή­να — Θεσ­σα­λο­νί­κη των επι­βα­τι­κών τρένων.

Η φιέ­στα που έστη­σαν από κοι­νού σήμε­ρα το πρωί ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας, Γ. Γερα­πε­τρί­της, ο πρό­ε­δρος και διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος του ΟΣΕ, Π. Τερε­ζά­κης και στε­λέ­χη της «Hellenic Τrain», οι οποί­οι ταξί­δε­ψαν στο πρώ­το βαγό­νι του δρο­μο­λο­γί­ου, σε μια προ­σπά­θεια να πεί­σουν ότι οι μετα­κι­νή­σεις είναι ασφα­λείς, ένα μήνα μετά την εγκλη­μα­τι­κή τρα­γω­δία στα Τέμπη, μόνο ως πρό­κλη­ση μπο­ρεί να χαρα­κτη­ρι­στεί, την ώρα που συνε­χί­ζε­ται η ίδια πολι­τι­κή που οδή­γη­σε στο θάνα­το 57 ανθρώπους.

Και αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται και από το γεγο­νός ότι τα μόνα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα τρέ­να να κινού­νται με χαμη­λό­τε­ρες ταχύ­τη­τες και να υπάρ­χουν δύο σταθ­μάρ­χες, ενώ το σύστη­μα τηλε­διοί­κη­σης εξα­κο­λου­θεί να μη λειτουργεί.

Ταυ­τό­χρο­να, η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης των σιδη­ρο­δρό­μων και το κατα­τμη­μέ­νο σε δια­φο­ρε­τι­κές εται­ρεί­ες σιδη­ρο­δρο­μι­κό έργο, η λογι­κή του κόστους — οφέ­λους όσον αφο­ρά στην ασφά­λεια, η τερά­στια υπο­στε­λέ­χω­ση παρα­μέ­νουν στο ακέ­ραιο, θέτο­ντας υπό μόνι­μο κίν­δυ­νο επι­βά­τες και εργαζόμενους.

Σημειώ­νε­ται ότι το πρώ­το δρο­μο­λό­γιο της «Ηellenic Train» ξεκί­νη­σε στις 8.28 π.μ. από τον σταθ­μό Λαρί­σης προς Καλα­μπά­κα και το δεύ­τε­ρο δρο­μο­λό­γιο προ­γραμ­μα­τί­στη­κε για τις 10.28 π.μ. και θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει τη δια­δρο­μή Αθή­να — Θεσσαλονίκη.

Σύμ­φω­να με τον προ­γραμ­μα­τι­σμό αρχι­κά στον άξο­να Αθή­να — Θεσ­σα­λο­νί­κη — Αθή­να θα εκτε­λεί­ται ένα ζεύ­γος δρο­μο­λο­γί­ων, ενώ από τις 7 Απρί­λη θα εκτε­λού­νται 2 ζεύ­γη δρο­μο­λο­γί­ων και 3 ζεύ­γη δρο­μο­λο­γί­ων από τις 11 Απρίλη.

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο