Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ως γνήσιος απόγονος του Μιστριώτη, ζήλεψε τη… δόξα της Μελόνι ο Βελόπουλος

«Αυτό που θα κάνου­με πρά­ξη ως κυβέρ­νη­ση με το πρό­γραμ­μα μας, το κάνει η Ιτα­λία! Νομο­σχέ­διο που θα τιμω­ρεί την χρή­ση των ξένων λέξε­ων σε επί­ση­μα κεί­με­να με πρό­στι­μο μέχρι και 100.000 ευρώ φέρ­νει η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση!», έγρα­ψε σε ανα­κοί­νω­σή του στο Twitter ο πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Λύσης Κυριά­κος Βελόπουλος.

Ως γνή­σιος από­γο­νος του καθα­ρευου­σιά­νου γλωσ­σα­μύ­ντο­ρα Γ. Μιστριώ­τη, ο μονα­δι­κός παρα­λή­πτης των χει­ρό­γρα­φων επι­στο­λών του Ιησού θέλη­σε, ενό­ψει των επερ­χό­με­νων εκλο­γών, να αντι­γρά­ψει την ακρο­δε­ξιά ατζέ­ντα της Ιτα­λί­δας πρω­θυ­πουρ­γού Τζόρ­τζια Μελό­νι προ­συ­πο­γρά­φο­ντας το νομο­σχέ­διο για επι­βο­λή προ­στί­μων έως και 100.000 ευρώ σε δημό­σιους και ιδιω­τι­κούς φορείς που χρη­σι­μο­ποιούν ξένους όρους, κυρί­ως αγγλι­κούς, αντί για την επί­ση­μη γλώσ­σα σε επί­ση­μα έγγρα­φα. Σημειω­τέ­ον, ότι παρό­μοιο μέτρο είχε επι­βάλ­λει ο Μου­σο­λί­νι τη δεκα­ε­τία του 1920.

Και πού να συνει­δη­το­ποιού­σε ο… αγράμ­μα­τος Βελό­που­λος πόσες και ποιες προ­σμί­ξεις έχει η, κατά τ’ άλλα, ελλη­νι­κή γλώσ­σα. Αλλά βλέ­πε­τε, εκλο­γές έχου­με, και όπου θολά «πατριω­τι­κά» νερά προ­σπα­θεί να ψαρέ­ψει ψήφους.

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο