Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν ο ΣΚΑΪ διαφημίζει τον ακροδεξιό πραξικοπηματία της Βενεζουέλας…

Μάθανε πως γίνεται πραξικόπημα, πλάκωσε κι’ ο ΣΚΑΪ… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφορικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Η «αγάπη» του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού προς την ακροδεξιά, αμερικανόδουλη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι γνωστή από καιρό, με το δελτίο ειδήσεων να μη χάνει ευκαιρία να προπαγανδίσει την αναταραχή στη χώρα, τον κακό «δικτάτορα Μαδούρο», τα άδεια ράφια στα καταστήματα, τη βία στους δρόμους κλπ.

Σήμερα ωστόσο ο ΣΚΑΪ πήγε την φιλοαμερικάνικη προπαγάνδα ενάντια στη Βενεζουέλα ένα βήμα παραπέρα, φιλοξενώντας συνέντευξη του ακροδεξιού πραξικοπηματία και – αναγνωρισμένου από τις ΗΠΑ- προέδρου της «εθνοσυνέλευση» Χουάν Γκουαϊδό. 

Σε ένα παραλήρημα ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο, ο Γκουαϊδό επανέλαβε όλο το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων των ιμπεριαλιστών περί «έλλειψης δημοκρατίας» στη χώρα, «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κλπ, ενώ αρνήθηκε την πρόταση διαλόγου που απηύθυνε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας. 

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, η θλιβερή μαριονέτα της Ουάσινγκτον απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, για την πραξικοπηματική ανάμειξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων χωρών στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, σχολιάζοντας ότι «αυτή είναι μια θλιβερή ρητορική ενός καθεστώτος που έχει μείνει χωρίς επιχειρήματα». 

Προφανώς για τον ΣΚΑΪ ουδεμία σημασία έχει η αντίθετη άποψη, ούτε το γεγονός ότι ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται αυτήν την στιγμή αντιμέτωπος με ένα πραξικόπημα που επιβάλλουν ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοι τους. Κατά τα λοιπά, «έγκυρη» και «αμερόληπτη» ενημέρωση…