Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όχι στην κυβέρνηση Ντράγκι»: Δυναμικές συγκεντρώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας σε όλη την χώρα

Δυναμικές εκδηλώσεις ενάντια στη νέα κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πραγματοποίησε χθες Σάββατο, σε όλη την χώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην κυβέρνηση Ντράγκι», εκατοντάδες μέλη και υποστηρικτές του κόμματος, από το Μιλάνο μέχρι το Παλέρμο, έστειλαν ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα καλώντας για την δημιουργία κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην φιλομονοπωλιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Ρώμη, στο Μιλάνο και σε μια σειρά πόλεις, από τον βορρά (Τορίνο, Φλωρεντία, Γένοβα, κλπ) μέχρι το νότιο τμήμα της χώρας, τη Νάπολη, το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και την Σικελία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την πλατεία Σαν Σιλβέστρο της Ρώμης, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Μάρκο Ρίτσο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ένας τραπεζίτης όπως ο Ντράγκι δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού. Ας ξεκινήσουμε μια πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση, υπηρετώντας το Ιταλικό και ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο, «θα φορτώσει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το κόστος της κρίσης του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος».

Με πληροφορίες από idcommunism.com