Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ύστατο χαίρε στον μεγάλο Κώστα Βουτσά

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στο μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών όπου στις 11.30 ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία παραβρέθηκει σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Διοίκησης. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η οικογένεια του Κώστα Βουτσά είχε ζητήσει από τις 09.30 έως τις 10.30 να τον αποχαιρετήσει κεκλεισμένων των θυρών. Για μία ώρα συνεχίστηκε το λαϊκό προσκύνημα και στις 11.30 εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία και ακολούθησαν οι επικήδειοι.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (ΕΔΩ ο επικήδειος), ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Νίκος Γαλανός ηθοποιός κι εκπρόσωπος το σωματείο πνευματικών δικαιωμάτων «ο Απόλλωνας», η συνεργάτιδά του Μιμή Ντενίση, ο Δημήτρης Λιγνάδης καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, η κόρη του Νικολέτα και ο Ανθιμος Ανανιάδης θετός του γιος.

Ακολούθησε πομπή κατά την διάρκεια της οποίας η σορός του Κώστα Βουτσά μεταφέρθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο, στον τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του και την σημαντική προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.


voutsas1

kideia voutsa5 kideia voutsa6 kideia voutsa7 kideia voutsa8 kideia voutsa9

voutsas2 voutsas3 voutsas4 voutsas5 voutsas6

kideia voutsa kideia voutsa1 kideia voutsa2 kideia voutsa3 kideia voutsa4