Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

?«Λαϊκή Συσπείρωση» ?Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη ΔΙΑΦΟΡΆ και στη Ν. ΙΩΝΙΑ!

Δημοτικές εκλογές 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη Ν.Ιωνία

Καλεί το λαό να απαντήσει με την ψήφο του αν «θέλει δήμαρχο που θα υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές, τα επιχειρηματικά συµφέροντα, τις επιλογές της ΕΕ της φτώχειας και των μνημονίων ή αγωνιστές που θα δουλεύουν μαζί µε τον λαό της πόλης, θα τον κινητοποιούν, θα διεκδικούν μαζί του, θα αντιπολιτεύονται τους ισχυρούς;» στην 4σέλιδη διακήρυξή της μπροστά στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη.

«Έχουμε μια ζωή, έχουμε όνειρα, έχουμε επιλογή στον αγώνα για να τα κάνουμε πράξη: Αλλάζουμε το συσχετισμό υπέρ του λαού, για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη!

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων που κυβέρνησαν. Με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κάνουμε την πραγματική διαφορά!», τονίζεται στη διακήρυξη.1 2Κόντρα στις δικές μας ανάγκες, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αποδείχτηκαν βασικά στηρίγματα στην υλοποίηση της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας.

Έχουν τεράστιες ευθύνες:

  • Για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες από φυσικές καταστροφές στην Αττική, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι, όπου θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς, γιατί όλοι μαζί, κυβερνήσεις-ΕΕ-τοπική διοίκηση αντιμετωπίζουν ως «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Την ίδια ώρα, έργα προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χρηματοδοτούνται και προχωρούν κανονικά…
  • Για το οξύτατο πρόβλημα των σκουπιδιών και των χωματερών, ειδικά στην Αττική, που για δεκαετίες παραμένει άλυτο. Όλοι τους αποδέχονται τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντιμετωπίζει τη διαχείριση των απορριμμάτων ως πεδίο χρυσοφόρας κερδοφορίας για τους λίγους.
  • Για τις τεράστιες περικοπές σε Δήμους και Περιφέρειες, στα νοσοκομεία, τα σχολεία, την πρόνοια, τους μισθούς, τις συντάξεις, την κατακρεούργηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα χαράτσια σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, τροφεία παιδικών σταθμών, αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες κ.λπ.), τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την κατάργηση της μονιμότητας κ.ά.

2 3

Η δημοτική αρχή Γκότση αποδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Συνέχισε τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους, που έχει φτάσει στο 62% και πάνω από 60% για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Δεν αποδίδει, παράνομα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους νομοθετημένους πόρους που δικαιούνται οι δήμοι και που παρακρατά γι’ αυτό το σκοπό από τη βαριά φορολόγηση του λαού, που έφτασαν τα 16 δις ευρώ.
  • Παγώνει τη χρηματοδότηση των δήμων στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2022 και απαιτεί αύξηση κατά 700 εκατ. από τη φορολόγηση των δημοτών.
  • Προχωράει σε πλειστηριασμούς α’ κατοικίας για χρέη στους δήμους άνω των 500 ευρώ.
  • Μεταφέρει συνεχώς κρίσιμες κρατικές αρμοδιότητες στους δήμους, που σχετίζονται με την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. με συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους, με συνέπεια την παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.
  • Επιβάλλει τη μείωση του προσωπικού, την απαγόρευση των προσλήψεων και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (δίμηνα, τετράμηνα, οχτάμηνα κ.ά) συμβάλλοντας στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

3 1

  • Αντί να διεκδικήσει από την κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, προχώρησε στην αναγκαστική είσπραξη οφειλών -για χρέη 190€ και πάνω- από δημότες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τροφεία, φόρους και πρόστιμα, με αποτέλεσμα να κατάσχονται μισθοί και συντάξεις, να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα μικροί επαγγελματίες.
  • Έβαλε πλαφόν στις αγορές βασικών υλικών για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
  • Τα τελευταία 16 χρόνια, δηλαδή 4 δημοτικές θητείες, έχουν χτιστεί μόνο ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο. Ταυτόχρονα, δύο σταθμοί κρίθηκαν ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά είτε να στοιβάζονται είτε να μένουν εκτός προσχολικής εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να στεγάσει 250 νήπια που εντάσσονται στην προσχολική αγωγή σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες.
  • Πήρε απόφαση να παραδώσει τα αποθεματικά του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας για τις ανάγκες των δανειστών και των τραπεζών. Το πολύ αναγκαίο έργο της κατασκευής υπόγειου γκαράζ στο Ο.Τ. 150 (κάτω από το ΚΕΠ), ετοιμάζεται, από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής, να το υλοποιήσει με πανάκριβο αντίτιμο για το λαό της πόλης και τους επισκέπτες της, βάζοντας ταυτόχρονα και παρκόμετρα στο κέντρο της Νέας Ιωνίας.
  • Στάθηκε εχθρικά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Τα έχουν ήδη βρει…

  • Τόσο η δημοτική αρχή Γκότση, όσο και ο κ. Μανούρης και η κα Θωμαΐδου, πρώην στελέχη της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν απολύτως τίποτα, όταν δεκάδες, ζωτικής σημασίας χώροι για τον λαό παραδόθηκαν σε τραπεζικούς και εμπορικούς ομίλους.
  • Σε συνθήκες δραματικής έλλειψης χώρων, λίγους μήνες πριν, από κοινού, αποχαρακτήρισαν από χώρο πρασίνου το Ο.Τ. 445, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στον Περισσό, ζήτημα για το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε πλατιά τους εργαζόμενους και τον λαό της Νέας Ιωνίας.
  • Για να ικανοποιήσουν οδηγία της ΕΕ και υπαρκτές ανάγκες του δήμου, Γκότσης – Μανούρης – Θωμαΐδου ψήφισαν τον δανεισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας με 1.626.000 ευρώ, “φεσώνοντας” τους δημότες για μια δεκαετία, αντί να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για τις λαϊκές ανάγκες.

Όταν το “παλιό” βαφτίζεται “νέο”…

Η υποψηφιότητα Μανούρη, που προβάλλεται ως κάτι “νέο” και “σύγχρονο”, ως το πρόσωπο με τις δήθεν καινοτόμες ιδέες, είναι ό,τι πιο “παλιό” υπάρχει. Εγγύηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα εφαρμόσει, αποτελεί η στήριξη που του παρέχουν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, “προίκα” των οποίων είναι τα μνημόνια, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Το “νέο” και “σύγχρονο” που υποτίθεται ότι εκφράζει ο κ. Μανούρης, το “διαφορετικό” και “ανεξάρτητο” που δήθεν εκφράζει η κα Θωμαΐδου συνθλίβονται από την ταύτισή τους με τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής Γκότση και των κυβερνήσεων. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πηγαινέλα των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, που, αφού υπηρέτησαν πιστά τη δημοτική αρχή Γκότση, επιστρέφουν τώρα, μέσα από άλλες δημοτικές παρατάξεις, για να υπηρετήσουν την ίδια πολιτική.

Αντίστοιχο ρόλο διεκδικεί και η… “ανεπίσημη” επιλογή της ΝΔ, ο κ. Κουκουλάρης, που επιχειρεί να κρύψει την ταύτισή του με τη μνημονιακή πολιτική, που έχει συμπορευτεί με φασιστικές-εθνικιστικές δυνάμεις.

“Λαϊκή Συσπείρωση” η δύναμή σου!

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που σταθερά υπερασπίστηκε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της Νέας Ιωνίας.

  • Αποκάλυψε και ανέδειξε τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής Γκότση.
  • Έφερε και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων., τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του δήμου, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, την προστασία της α’ κατοικίας και το σταμάτημα των κατασχέσεων από το δήμο, τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. Η δημοτική αρχή Γκότση, καθώς και οι παρατάξεις Μανούρη και Θωμαΐδου τις απέρριπταν σταθερά.
  • Στήριξε, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων του δήμου για αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ασφάλεια στην εργασία τους, το δικαίωμα στην απεργία, τη δυνατότητα να παρέχουν στους δημότες αξιοπρεπείς υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και κοινωνικής πολιτικής.

5 2

Να απαντήσει με την ψήφο του ο λαός και η νεολαία που ζει στη Νέα Ιωνία

4 1

Οι διεκδικήσεις μας, η δική μας εγγύηση λόγων και έργων!

  • Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των εισφορών στον αθλητισμό τον πολιτισμό με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους. Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (αλυσίδες σουπερμάρκετ, τράπεζες κ.λπ.).
  • Πάγωμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων λογαριασμών για μικροχρέη στο Δήμο. Καμία κατάσχεση α’ κατοικίας λαϊκών οικογενειών.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων, τον αντισεισμικό τους έλεγχο, τα λειτουργικά τους έξοδα. Να αποδοθούν στους δήμους τα 16 δισ. ευρώ από τη φορολογία των εργαζομένων και των Νομικών Προσώπων, που παράνομα παρακράτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Κινητοποίηση λαϊκών δυνάμεων, διεκδικώντας κάθε ελεύθερο χώρο που έχει απομείνει. Δέσμευση ελεύθερων χώρων, παλιών κτιρίων, εγκαταλελειμμένων εργοστασίων, οικοπέδων, για να χτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, παιδικές χαρές και χώροι πρασίνου, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δημοτών, των νέων γονιών και της νεολαίας.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των σχολείων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Καταγραφή των ΑμΕΑ που βρίσκονται έξω από την Ειδική Αγωγή για την ένταξή τους στις ανάλογες δομές της και έργα διευκόλυνσης της ζωής τους.
  • Ανάπλαση της περιοχής του Βεΐκου, ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο αναψυχής των κατοίκων.
  • Διεκδίκηση του χώρου στο φουγάρο στον Περισσό, που είναι χαρακτηρισμένος για ανέγερση σχολείου.
  • Κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στο Ο.Τ. 150 με συμβολικό αντίτιμο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της πόλης.
  • Αγώνας για δημόσιες-δωρεάν συγκοινωνίες, που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της πόλης.
  • Αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των αδέσποτων ζώων, με την ανάλογη επιστημονική υποστήριξη και τη διάθεση χώρου που θα τα φιλοξενήσει.
  • Διεύρυνση του μετώπου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας, απέναντι στην πολιτική διαχείρισης του προβλήματος και νομιμοποίησης των ουσιών, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ.
  • Προστασία και ανάδειξη ιστορικών χώρων και μνημείων της πόλης μας.

6 1

Δείτε ολόκληρη τη διακήρυξη εδώ.

4σέλιδο 14σέλιδο 24σέλιδο 34σέλιδο 4