Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές 2019 — Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στη γεμά­τη από κόσμο αίθου­σα «Στ. Κου­γιουμ­τζής» στο Πολι­τι­στι­κό Κέντρο Πανο­ρά­μα­τος παρου­σιά­στη­κε τη Δευ­τέ­ρα το από­γευ­μα το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη» για τις δημο­τι­κές εκλο­γές. Στην εκδή­λω­ση μίλη­σαν η Θεα­νώ Καπέ­τη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής και ο επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη Οδυσ­σέ­ας Μάαιτα.

Η Θ. Καπέ­τη ανα­φέρ­θη­κε στην σημα­σία της ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ σε όλες της κάλ­πες, τονί­ζο­ντας ότι με την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ μπο­ρεί να δυνα­μώ­σει η πραγ­μα­τι­κή ελπί­δα και αισιο­δο­ξία ότι κάτι πάει να αλλά­ξει. Σημεί­ω­σε πως μπο­ρεί να υψω­θεί τεί­χος στη βάρ­βα­ρη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, να σημά­νει αντε­πί­θε­ση για να μπουν στο επί­κε­ντρο οι λαϊ­κές ανά­γκες και η ικα­νο­ποί­η­σή τους.

Η υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ απευ­θύν­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στους χιλιά­δες υπαλ­λή­λους του ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα που έχει η περιο­χή του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη και τους κάλε­σε να σκε­φτούν αν θα αλλά­ξει τίπο­τα στη ζωή τους αν συνε­χί­σουν με κρι­τή­ριό τους την επι­λο­γή του «μικρό­τε­ρου κακού».

Η Θ.Καπέτη υπο­γράμ­μι­σε ότι μόνο με ισχυ­ρό ΚΚΕ θα πιά­σει τόπο η κατα­δί­κη μέσω της ψήφου της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, που απο­δεί­χθη­κε η «μνη­μο­νια­κό­τε­ρη», και όχι επι­στρέ­φο­ντας στις παλιές δοκι­μα­σμέ­νες συντα­γές, σε ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, στα κόμ­μα­τα δηλα­δή που «σκά­νε από το κακό τους» για­τί η ΕΕ, οι ΗΠΑ και μεγά­λο μέρος από τους εγχώ­ριους βιο­μή­χα­νους, τρα­πε­ζί­τες και εφο­πλι­στές προ­τι­μούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να «βγά­λει τη βρώ­μι­κη δου­λειά». Τα κόμ­μα­τα που από κοι­νού με την κυβέρ­νη­ση χαρά­ζουν και ψηφί­ζουν — όπως χάρα­ζαν και πριν — όλους τους αντι­λαϊ­κούς νόμους και τους περ­νά­νε θηλιά στο λαι­μό τους.

kapeti maaita

Οι ομι­λη­τές της εκδή­λω­σης, Θεα­νώ Καπέ­τη και Οδυσ­σέ­ας Μάαιτα.

Στην ομι­λία του, ο Οδυσ­σέ­ας Μάαι­τα ανα­φέρ­θη­κε στο ρόλο της Τοπι­κής Διοί­κη­σης ως πεδί­ου εφαρ­μο­γής ενός μεγά­λου τμή­μα­τος της κεντρι­κής πολι­τι­κής, του δρό­μου ανά­πτυ­ξης δηλα­δή που σχε­διά­ζε­ται από την κυβέρ­νη­ση και την Ε.Ε προς όφε­λος των συμ­φε­ρό­ντων των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Στο πλαί­σιο αυτό έκα­νε ενδε­λε­χή ανα­φο­ρά στην πολι­τι­κή που προ­ω­θεί η διοί­κη­ση του δημάρ­χου Ιγνά­τιου Καϊ­τε­ζί­δη σε μια σει­ρά ζητή­μα­τα, από την προ­ώ­θη­ση της λογι­κής των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας μέχρι την προ­σπά­θεια εξω­ραϊ­σμού των ιμπε­ρια­λι­στών φονιά­δων του ΝΑΤΟ. Όπως σημεί­ω­σε ο Οδ. Μάαι­τα, η διοί­κη­ση του κ. Καϊ­τε­ζί­δη «σε εναρ­μό­νι­ση με την πολι­τι­κή τόσο της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ προ­ω­θεί την πολι­τι­κή της στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της χώρας, τη μετα­τρο­πή δηλα­δή της Ελλά­δας σε σημαιο­φό­ρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιο­χή» και ανα­φέρ­θη­κε στην πρό­σφα­τη εκδή­λω­ση που συν­διορ­γά­νω­σε ο Δήμος Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη και στην οποία παρα­βρέ­θη­κε ο πρέ­σβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, αξιω­μα­τού­χοι της ΕΕ και στε­λέ­χη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης υπο­γράμ­μι­σε ότι στην εφαρ­μο­γή της πολι­τι­κής της, η διοί­κη­ση Καϊ­τε­ζί­δη βρή­κε συμά­χους τις παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Αντω­νό­που­λος) και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Ρου­σά­κη), που υπερ­ψή­φι­σαν τις περισ­σό­τε­ρες από τις προ­τά­σεις της, μένο­ντας σε επι­μέ­ρους αντι­πα­ρά­θε­ση μακριά από την ουσία της πολι­τι­κής που υλο­ποί­η­σε η διοί­κη­ση του Δήμου. Ο Οδ. Μάαι­τα κάλε­σε το λαό της περιο­χής να βγά­λει συμπε­ρά­σμα­τα, να στη­ρί­ξει μαζι­κά τα ψηφο­δέλ­τια της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης: «Τώρα είναι η ώρα να έρθει η ουσια­στι­κή αλλα­γή στο δήμο μας και αυτό μπο­ρεί να γίνει μόνο με το δυνά­μω­μα του ψηφο­δελ­τί­ου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης για­τί μόνο εμείς ασκού­με ουσια­στι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στη πολι­τι­κή του κ. Καϊ­τε­ζί­δη και της Κυβέρ­νη­σης. Το απο­δεί­ξα­με αυτό όλα τα χρό­νια που είμα­στε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο τόσο με τη θέση που κρα­τή­σα­με και κρα­τά­με μέσα σε αυτό αλλά κύρια με τη δρά­ση μας έξω από τις συνε­δριά­σεις του Δημο­τι­κού Συμβουλίου.»

«Καλού­με και από το βήμα αυτό», πρό­σθε­σε ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, «όσους δεν θέλουν άλλο τον κ. Καϊ­τε­ζί­δη να είναι δήμαρ­χος να συστρα­τευ­τούν μαζί μας για να αλλά­ξου­με τη κατά­στα­ση στο δήμο μας». Κάλε­σε δε όποιον θεω­ρεί τον εαυ­τό του αρι­στε­ρό να στη­ρί­ξει τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ, να συμπο­ρευ­τεί μαζί του για να δυνα­μώ­σει το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, έτσι ώστε η αγω­νία για το σήμε­ρα και το αύριο να βρει την πραγ­μα­τι­κή διέ­ξο­δο από τα επεί­γο­ντα προ­βλή­μα­τα, ως τη ριζι­κή ανατροπή.

Στην συνέ­χεια, ο Ο. Μάαι­τα παρου­σί­α­σε τους υπο­ψή­φιους δημο­τι­κούς και τοπι­κούς συμ­βού­λους της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης». Η λίστα με τα ονό­μα­τα θα δημο­σιευ­θεί στο www.lspx.org.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο