Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

?«Λαϊκή Συσπείρωση» ?Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη ΔΙΑΦΟΡΆ και στη Ν. ΙΩΝΙΑ!

Δημο­τι­κές εκλο­γές 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη Ν.Ιωνία

Καλεί το λαό να απα­ντή­σει με την ψήφο του αν «θέλει δήμαρ­χο που θα υπη­ρε­τεί τις εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κές επι­λο­γές, τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συµφέ­ρο­ντα, τις επι­λο­γές της ΕΕ της φτώ­χειας και των μνη­μο­νί­ων ή αγω­νι­στές που θα δου­λεύ­ουν μαζί µε τον λαό της πόλης, θα τον κινη­το­ποιούν, θα διεκ­δι­κούν μαζί του, θα αντι­πο­λι­τεύ­ο­νται τους ισχυ­ρούς;» στην 4σέλιδη δια­κή­ρυ­ξή της μπρο­στά στις δημο­τι­κές εκλο­γές της 26ης Μάη.

«Έχου­με μια ζωή, έχου­με όνει­ρα, έχου­με επι­λο­γή στον αγώ­να για να τα κάνου­με πρά­ξη: Αλλά­ζου­με το συσχε­τι­σμό υπέρ του λαού, για να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή πάλη!

Στους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες δεν ψάχνου­με για δια­φο­ρές ανά­με­σα στους εκλε­κτούς των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν. Με τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά!», τονί­ζε­ται στη δια­κή­ρυ­ξη.1 2Κόντρα στις δικές μας ανά­γκες, περι­φε­ρειάρ­χες και δήμαρ­χοι, στε­λέ­χη των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) απο­δεί­χτη­καν βασι­κά στη­ρίγ­μα­τα στην υλο­ποί­η­ση της πολι­τι­κής που τσα­κί­ζει τα δικαιώ­μα­τά μας.

Έχουν τερά­στιες ευθύνες: 

  • Για τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες τρα­γω­δί­ες από φυσι­κές κατα­στρο­φές στην Αττι­κή, όπως στη Μάν­δρα και το Μάτι, όπου θρη­νή­σα­με δεκά­δες νεκρούς, για­τί όλοι μαζί, κυβερ­νή­σεις-ΕΕ-τοπι­κή διοί­κη­ση αντι­με­τω­πί­ζουν ως «κόστος» την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής. Την ίδια ώρα, έργα προς όφε­λος των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων χρη­μα­το­δο­τού­νται και προ­χω­ρούν κανονικά…
  • Για το οξύ­τα­το πρό­βλη­μα των σκου­πι­διών και των χωμα­τε­ρών, ειδι­κά στην Αττι­κή, που για δεκα­ε­τί­ες παρα­μέ­νει άλυ­το. Όλοι τους απο­δέ­χο­νται τις κατευ­θύν­σεις της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, που αντι­με­τω­πί­ζει τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των ως πεδίο χρυ­σο­φό­ρας κερ­δο­φο­ρί­ας για τους λίγους.
  • Για τις τερά­στιες περι­κο­πές σε Δήμους και Περι­φέ­ρειες, στα νοσο­κο­μεία, τα σχο­λεία, την πρό­νοια, τους μισθούς, τις συντά­ξεις, την κατα­κρε­ούρ­γη­ση των απο­θε­μα­τι­κών των ασφα­λι­στι­κών ταμεί­ων, τα χαρά­τσια σε όλες τις υπη­ρε­σί­ες των δήμων (καθα­ριό­τη­τα, τρο­φεία παι­δι­κών σταθ­μών, αθλη­τι­κές-πολι­τι­στι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες κ.λπ.), τη γενί­κευ­ση των ελα­στι­κών μορ­φών απα­σχό­λη­σης, την κατάρ­γη­ση της μονι­μό­τη­τας κ.ά.

2 3

Η δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση απο­δέ­χτη­κε ότι η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Συνέ­χι­σε τη μεί­ω­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης στους δήμους, που έχει φτά­σει στο 62% και πάνω από 60% για τη λει­τουρ­γία των σχολείων.
  • Δεν απο­δί­δει, παρά­νο­μα, όπως και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, τους νομο­θε­τη­μέ­νους πόρους που δικαιού­νται οι δήμοι και που παρα­κρα­τά γι’ αυτό το σκο­πό από τη βαριά φορο­λό­γη­ση του λαού, που έφτα­σαν τα 16 δις ευρώ.
  • Παγώ­νει τη χρη­μα­το­δό­τη­ση των δήμων στα σημε­ρι­νά επί­πε­δα μέχρι το 2022 και απαι­τεί αύξη­ση κατά 700 εκατ. από τη φορο­λό­γη­ση των δημοτών.
  • Προ­χω­ρά­ει σε πλει­στη­ρια­σμούς α’ κατοι­κί­ας για χρέη στους δήμους άνω των 500 ευρώ.
  • Μετα­φέ­ρει συνε­χώς κρί­σι­μες κρα­τι­κές αρμο­διό­τη­τες στους δήμους, που σχε­τί­ζο­νται με την υγεία, την πρό­νοια, την εκπαί­δευ­ση, τον αθλη­τι­σμό, τον πολι­τι­σμό κ.ά. με συνε­χή μεί­ω­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για τη λει­τουρ­γία τους, με συνέ­πεια την παρα­πέ­ρα οικο­νο­μι­κή επι­βά­ρυν­ση των δημοτών.
  • Επι­βάλ­λει τη μεί­ω­ση του προ­σω­πι­κού, την απα­γό­ρευ­ση των προ­σλή­ψε­ων και την αντι­κα­τά­στα­σή τους με ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης (δίμη­να, τετρά­μη­να, οχτά­μη­να κ.ά) συμ­βάλ­λο­ντας στην ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και την κατάρ­γη­ση της στα­θε­ρής και μόνι­μης δουλειάς.

3 1

  • Αντί να διεκ­δι­κή­σει από την κυβέρ­νη­ση επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση για την κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών, προ­χώ­ρη­σε στην ανα­γκα­στι­κή είσπρα­ξη οφει­λών ‑για χρέη 190€ και πάνω- από δημό­τες που αδυ­να­τού­σαν να πλη­ρώ­σουν τρο­φεία, φόρους και πρό­στι­μα, με απο­τέ­λε­σμα να κατά­σχο­νται μισθοί και συντά­ξεις, να μην μπο­ρούν να πάρουν φορο­λο­γι­κή ενη­με­ρό­τη­τα μικροί επαγγελματίες.
  • Έβα­λε πλα­φόν στις αγο­ρές βασι­κών υλι­κών για λει­τουρ­γι­κές δαπά­νες των σχολείων.
  • Τα τελευ­ταία 16 χρό­νια, δηλα­δή 4 δημο­τι­κές θητεί­ες, έχουν χτι­στεί μόνο ένας παι­δι­κός σταθ­μός και ένα νηπια­γω­γείο. Ταυ­τό­χρο­να, δύο σταθ­μοί κρί­θη­καν ακα­τάλ­λη­λοι, με απο­τέ­λε­σμα εκα­το­ντά­δες παι­διά είτε να στοι­βά­ζο­νται είτε να μένουν εκτός προ­σχο­λι­κής εκπαί­δευ­σης. Την ίδια στιγ­μή, ετοι­μά­ζε­ται να στε­γά­σει 250 νήπια που εντάσ­σο­νται στην προ­σχο­λι­κή αγω­γή σε ΠΡΟΚΑΤ αίθου­σες.
  • Πήρε από­φα­ση να παρα­δώ­σει τα απο­θε­μα­τι­κά του δήμου στην Τρά­πε­ζα της Ελλά­δας για τις ανά­γκες των δανει­στών και των τρα­πε­ζών. Το πολύ ανα­γκαίο έργο της κατα­σκευ­ής υπό­γειου γκα­ράζ στο Ο.Τ. 150 (κάτω από το ΚΕΠ), ετοι­μά­ζε­ται, από κοι­νού με την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής, να το υλο­ποι­ή­σει με πανά­κρι­βο αντί­τι­μο για το λαό της πόλης και τους επι­σκέ­πτες της, βάζο­ντας ταυ­τό­χρο­να και παρ­κό­με­τρα στο κέντρο της Νέας Ιωνί­ας.
  • Στά­θη­κε εχθρι­κά στις διεκ­δι­κή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων του Δήμου Νέας Ιωνί­ας.

Τα έχουν ήδη βρει…

  • Τόσο η δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση, όσο και ο κ. Μανού­ρης και η κα Θωμα­ΐ­δου, πρώ­ην στε­λέ­χη της δημο­τι­κής αρχής του ΠΑΣΟΚ, δεν έκα­ναν απο­λύ­τως τίπο­τα, όταν δεκά­δες, ζωτι­κής σημα­σί­ας χώροι για τον λαό παρα­δό­θη­καν σε τρα­πε­ζι­κούς και εμπο­ρι­κούς ομίλους.
  • Σε συν­θή­κες δρα­μα­τι­κής έλλει­ψης χώρων, λίγους μήνες πριν, από κοι­νού, απο­χα­ρα­κτή­ρι­σαν από χώρο πρα­σί­νου το Ο.Τ. 445, έναν από τους ελά­χι­στους ενα­πο­μεί­να­ντες ελεύ­θε­ρους χώρους στον Περισ­σό, ζήτη­μα για το οποίο η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ενη­μέ­ρω­σε πλα­τιά τους εργα­ζό­με­νους και τον λαό της Νέας Ιωνίας.
  • Για να ικα­νο­ποι­ή­σουν οδη­γία της ΕΕ και υπαρ­κτές ανά­γκες του δήμου, Γκό­τσης — Μανού­ρης — Θωμα­ΐ­δου ψήφι­σαν τον δανει­σμό του Δήμου Νέας Ιωνί­ας με 1.626.000 ευρώ, “φεσώ­νο­ντας” τους δημό­τες για μια δεκα­ε­τία, αντί να διεκ­δι­κή­σουν χρη­μα­το­δό­τη­ση από την κεντρι­κή διοί­κη­ση για τις λαϊ­κές ανάγκες.

Όταν το “παλιό” βαφτίζεται “νέο”…

Η υπο­ψη­φιό­τη­τα Μανού­ρη, που προ­βάλ­λε­ται ως κάτι “νέο” και “σύγ­χρο­νο”, ως το πρό­σω­πο με τις δήθεν και­νο­τό­μες ιδέ­ες, είναι ό,τι πιο “παλιό” υπάρ­χει. Εγγύ­η­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, που θα εφαρ­μό­σει, απο­τε­λεί η στή­ρι­ξη που του παρέ­χουν από κοι­νού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, “προί­κα” των οποί­ων είναι τα μνη­μό­νια, το τσά­κι­σμα των δικαιω­μά­των μας.

Το “νέο” και “σύγ­χρο­νο” που υπο­τί­θε­ται ότι εκφρά­ζει ο κ. Μανού­ρης, το “δια­φο­ρε­τι­κό” και “ανε­ξάρ­τη­το” που δήθεν εκφρά­ζει η κα Θωμα­ΐ­δου συν­θλί­βο­νται από την ταύ­τι­σή τους με τις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές της δημο­τι­κής αρχής Γκό­τση και των κυβερ­νή­σε­ων. Το πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα είναι τα πηγαι­νέ­λα των δημο­τι­κών συμ­βού­λων του ΠΑΣΟΚ, που, αφού υπη­ρέ­τη­σαν πιστά τη δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση, επι­στρέ­φουν τώρα, μέσα από άλλες δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις, για να υπη­ρε­τή­σουν την ίδια πολιτική.

Αντί­στοι­χο ρόλο διεκ­δι­κεί και η… “ανε­πί­ση­μη” επι­λο­γή της ΝΔ, ο κ. Κου­κου­λά­ρης, που επι­χει­ρεί να κρύ­ψει την ταύ­τι­σή του με τη μνη­μο­νια­κή πολι­τι­κή, που έχει συμπο­ρευ­τεί με φασι­στι­κές-εθνι­κι­στι­κές δυνάμεις.

“Λαϊκή Συσπείρωση” η δύναμή σου!

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ήταν η μόνη παρά­τα­ξη που στα­θε­ρά υπε­ρα­σπί­στη­κε τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες του λαού και της νεο­λαί­ας της Νέας Ιωνίας.

  • Απο­κά­λυ­ψε και ανέ­δει­ξε τις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές της δημο­τι­κής αρχής Γκότση.
  • Έφε­ρε και ειση­γή­θη­κε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο θέμα­τα, με συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις, όπως την ουσια­στι­κή μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών, των τρο­φεί­ων., τη διεκ­δί­κη­ση γεν­ναί­ας αύξη­σης της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης του δήμου, των σχο­λεί­ων, των παι­δι­κών σταθ­μών, τη διεκ­δί­κη­ση ελεύ­θε­ρων χώρων, την προ­στα­σία της α’ κατοι­κί­ας και το στα­μά­τη­μα των κατα­σχέ­σε­ων από το δήμο, τον αντι­σει­σμι­κό έλεγ­χο των σχο­λεί­ων, τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα κ.ά. Η δημο­τι­κή αρχή Γκό­τση, καθώς και οι παρα­τά­ξεις Μανού­ρη και Θωμα­ΐ­δου τις απέρ­ρι­πταν σταθερά.
  • Στή­ρι­ξε, μέσα κι έξω από το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, τις διεκ­δι­κή­σεις και τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων του δήμου για αξιο­πρε­πείς μισθούς, μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά, για την ασφά­λεια στην εργα­σία τους, το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, τη δυνα­τό­τη­τα να παρέ­χουν στους δημό­τες αξιο­πρε­πείς υπη­ρε­σί­ες καθα­ριό­τη­τας, πρα­σί­νου και κοι­νω­νι­κής πολιτικής.

5 2

Να απαντήσει με την ψήφο του ο λαός και η νεολαία που ζει στη Νέα Ιωνία

4 1

Οι διεκ­δι­κή­σεις μας, η δική μας εγγύ­η­ση λόγων και έργων!

  • Ουσια­στι­κή μεί­ω­ση των αντα­πο­δο­τι­κών τελών, των τρο­φεί­ων στους παι­δι­κούς σταθ­μούς και των εισφο­ρών στον αθλη­τι­σμό τον πολι­τι­σμό με προ­ο­πτι­κή την πλή­ρη κατάρ­γη­σή τους. Αύξη­ση της δημο­τι­κής φορο­λο­γί­ας σε μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους (αλυ­σί­δες σου­περ­μάρ­κετ, τρά­πε­ζες κ.λπ.).
  • Πάγω­μα πλει­στη­ρια­σμών και κατα­σχέ­σε­ων λογα­ρια­σμών για μικρο­χρέη στο Δήμο. Καμία κατά­σχε­ση α’ κατοι­κί­ας λαϊ­κών οικογενειών.
  • Αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης για τη συντή­ρη­ση των σχο­λεί­ων, τον αντι­σει­σμι­κό τους έλεγ­χο, τα λει­τουρ­γι­κά τους έξο­δα. Να απο­δο­θούν στους δήμους τα 16 δισ. ευρώ από τη φορο­λο­γία των εργα­ζο­μέ­νων και των Νομι­κών Προ­σώ­πων, που παρά­νο­μα παρα­κρά­τη­σαν οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κανέ­να παι­δί εκτός βρε­φο­νη­πια­κών σταθ­μών.
  • Κινη­το­ποί­η­ση λαϊ­κών δυνά­με­ων, διεκ­δι­κώ­ντας κάθε ελεύ­θε­ρο χώρο που έχει απο­μεί­νει. Δέσμευ­ση ελεύ­θε­ρων χώρων, παλιών κτι­ρί­ων, εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νων εργο­στα­σί­ων, οικο­πέ­δων, για να χτι­στούν σχο­λεία και παι­δι­κοί σταθ­μοί, να γίνουν αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις, πάρ­κα, παι­δι­κές χαρές και χώροι πρα­σί­νου, προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθεί το σύνο­λο των ανα­γκών των δημο­τών, των νέων γονιών και της νεολαίας.
  • Πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού με κατο­χυ­ρω­μέ­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα για όλες τις υπη­ρε­σί­ες του Δήμου και των σχο­λεί­ων και μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων εργαζομένων.
  • Κατα­γρα­φή των ΑμΕΑ που βρί­σκο­νται έξω από την Ειδι­κή Αγω­γή για την έντα­ξή τους στις ανά­λο­γες δομές της και έργα διευ­κό­λυν­σης της ζωής τους.
  • Ανά­πλα­ση της περιο­χής του Βεΐ­κου, ώστε να αξιο­ποι­η­θεί και να απο­τε­λέ­σει ένα σημα­ντι­κό πόλο ανα­ψυ­χής των κατοίκων.
  • Διεκ­δί­κη­ση του χώρου στο φου­γά­ρο στον Περισ­σό, που είναι χαρα­κτη­ρι­σμέ­νος για ανέ­γερ­ση σχολείου.
  • Κατα­σκευή του υπό­γειου γκα­ράζ στο Ο.Τ. 150 με συμ­βο­λι­κό αντί­τι­μο για τους κατοί­κους και τους εργα­ζό­με­νους της πόλης.
  • Αγώ­νας για δημό­σιες-δωρε­άν συγκοι­νω­νί­ες, που να καλύ­πτουν τις ανά­γκες του λαού της πόλης.
  • Αντι­με­τώ­πι­ση του οξυ­μέ­νου προ­βλή­μα­τος των αδέ­σπο­των ζώων, με την ανά­λο­γη επι­στη­μο­νι­κή υπο­στή­ρι­ξη και τη διά­θε­ση χώρου που θα τα φιλοξενήσει.
  • Διεύ­ρυν­ση του μετώ­που ενά­ντια σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά, στη­ρί­ζο­ντας την πρό­λη­ψη, τα προ­γράμ­μα­τα θερα­πεί­ας, απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή δια­χεί­ρι­σης του προ­βλή­μα­τος και νομι­μο­ποί­η­σης των ουσιών, σε συνερ­γα­σία με το ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ.
  • Προ­στα­σία και ανά­δει­ξη ιστο­ρι­κών χώρων και μνη­μεί­ων της πόλης μας.

6 1

Δεί­τε ολό­κλη­ρη τη δια­κή­ρυ­ξη εδώ.

4σέλιδο 14σέλιδο 24σέλιδο 34σέλιδο 4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο