Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Athens Pride: Τι δουλειά έχουν οι φονιάδες ιμπεριαλιστές με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ;

Να είμαστε εξ’ αρχής σαφείς: Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων οφείλουν να είναι απολύτως σεβαστά και κάθε μορφή διάκρισης, στοχοποίησης η βίας σε βάρος συνανθρώπων μας στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και άλλων ατομικών χαρακτηριστικών είναι πέρα για πέρα καταδικαστέα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με όχημα τα «ατομικά δικαιώματα», συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ταυτότητας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια να αποσπαστεί ο αγώνας για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ από την ταξική πάλη.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούνται αμφιβόλου προέλευσης «κινήματα» υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, χωρίς ταξικές αναφορές και αποσπασμένα από το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Τέτοιου είδους κινήματα γίνονται συχνά «δούρειος ίππος» για το ξέπλυμα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Έτσι, για παράδειγμα, είδαμε στο πρόσφατο «Athens Pride» να….φιγουράρει – ακόμη και ως ομιλητής – ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης! Στην ίδια διοργάνωση πήραν μέρος πρεσβείες χωρών, όπως αυτή της Μ. Βρετανίας.

Αναρωτιέται κανείς: Πως μπαίνουν στο ίδιο κάδρο ο αγώνας για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με εκπροσώπους των φονιάδων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλλήσει την ανθρωπότητα;

Αυτοί – οι ιμπεριαλιστές – που δεν σεβάστηκαν ποτέ κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, όταν βομβάρδιζαν το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, την Συρία, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, κλπ, πως θα σεβαστούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων;

Απευθύνουμε καλή τη πίστει το ερώτημα στους διοργανωτές του «Pride», αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτό: Νιώθετε πως εξυπηρετείτε τον σκοπό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ όταν δίπλα σας, ανάμεσά σας, βρίσκονται εκπρόσωποι κυβερνήσεων-φονιάδων; Ή μήπως, άθελα σας, γίνεστε η κολυμβήθρα για το ξέπλυμα ιμπεριαλιστικών πολιτικών;

Οι εργαζόμενοι, όποιον σεξουαλικό προσανατολισμό κι’ αν έχουν, όποια άλλα επι μέρους προσωπικά χαρακτηριστικά, οφείλουν να βρίσκονται ενάντια σε αυτούς που αιματοκυλλούν την ανθρωπότητα. Ενάντια σε κάθε μορφής βαρβαρότητα που πηγάζει απ’ το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.