Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Είναι ώρα να σπάσουμε τον αποκλεισμό κατά της Κούβας! • Εκδήλωση-συζήτηση με τον πρέσβη της Κούβας (11/11)

marti32

Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός επιβάλλεται από τις ΗΠΑ ενάντια στον λαό της Κούβας από τότε που τόλμησε να κηρύξει την ανεξαρτησία του από την αυτοκρατορία τους – ουσιαστικά και οριστικά αυτή τη φορά, με τη σημαία του σοσιαλισμού.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 26 Οκτώβρη ψήφισε για πολλοστή φορά υπέρ της άρσης του εμπάργκο, αλλά για πρώτη φορά με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει προχωρήσει, τα τελευταία χρόνια, σε επί μέρους τροποποιήσεις του σχετικού νομικου πλαισίου. Όμως παρά τις επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, παραμένουν ενεργές οι θεμελιακές διατάξεις που στραγγαλίζουν τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της σοσιαλιστικής Κούβας.
«Αποφασίσαμε ήδη τον δρόμο μας προς το μέλλον και γνωρίζουμε ότι είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν ακούγοντας τις σειρήνες, δεν υπάρχει δύναμη στο κόσμο να μας αναγκάσει σε αυτό. […] Θα αγωνιστούμε για μια χώρα κυρίαρχη, σοσιαλιστική, δημοκρατική, ευημερούσα και βιώσιμη.»Μπρούνο Ροντίγκες Παρίγια,

Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας,

στον ΟΗΕ, 26 Οκτώβρη 2016.

Μοιραστείτε το: