Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

The Blueprint – Ciggy Kiss Live at Six Dogs, 12/6/2019

Δύο νέα, ανερχόμενα συγκροτήματα από την Αθήνα, μοιράζονται τη σκηνή του Six Dogs την Τετάρτη 12 Ιουνίου, για ένα γνήσιο Rock n’ Roll θέαμα.
Με αφετηρία τη μαύρη μουσική που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τον 20ο αιώνα, οι Blueprint θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα “Beyond ’em Blues”, ενώ οι Ciggy Kiss, με ρετρό άποψη, θα κινηθούν σε ρυθμούς Post Prog.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019
Έναρξη 21:00
Είσοδος 5 €

Six Dogs
– Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
– https://goo.gl/maps/xDbQyS7DnaF2
– http://sixdogs.gr
– 2103210510

foto21

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εμπνευσμένος από τον άμεσο και ανθρώπινο χαρακτήρα των blues, στην αρχή της προσωπικής του αναζήτησης των ριζών τους, ένας φιλόδοξος νέος κιθαρίστας παρερμηνεύει την έννοια της λέξης “Blueprint”, ως το ιδιαίτερο στίγμα που αφήνει αυτή η μουσική στην ψυχή του ακροατή.

Έτσι, γεννιέται για τον Δημήτρη Κωβαίο η ιδέα του συγκροτήματος, το οποίο θα ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στην Αθήνα από μια παρέα φίλων φοιτητών. Με ρεπερτόριο βασισμένο σε blues και rock n’ roll κομμάτια, θέτουν τις βάσεις της μουσικής ταυτότητάς τους, η οποία θα διαμορφωθεί σταδιακά με ζωντανές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις φοιτητικών συλλόγων και μικρά bar.

Έπειτα από αλλαγές στη σύσταση και την είσοδό τους σε μουσικές σκηνές, οι Blueprint παίρνουν την μορφή του blues rock τρίο, με τον Κωβαίο σε κιθάρα και φωνητικά, τον Χρήστο Μούχλια στα ντραμς και τον Αλέξη Νασσάτη στο μπάσο, και επικεντρώνονται στην εξέλιξη της ιδιαίτερης αυτής ταυτότητας, δημιουργώντας τη δική τους πρωτότυπη μουσική.

Μοιραζόμενοι την κοινή αγάπη τους για τα δωδεκάμετρα και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό, συναντιούνται ανάμεσα στον πάντα φρέσκο ρυθμό του Chuck Berry, την παθιασμένη ενέργεια του Rory Gallagher και την ιδιοφυή φαντασία του Jimi Hendrix, ξεπερνώντας καθιερωμένες μορφές και όρια.

Σε μια έντονη αλληλεπίδραση, κατά την οποία μουσικοί και ακροατές ταυτίζονται μέσα από κοινές εμπειρίες, οι Blueprint αφήνουν το ξεχωριστό τους στίγμα και σε προκαλούν, να δημιουργήσεις το δικό σου!

foto22