Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άδ. Γεωργιάδης: Καταφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Ζαραλίκου με αφορμή σατυρικό βίντεο

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή ενα σατυρικό βίντεο του κωμικού ηθοποιού Χριστόφορου Ζαραλίκου που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Ο κ. Γεωργιάδης… «θίχτηκε» επειδή ο γνωστός stand up κωμικός τον συνέκρινε με τον Χίτλερ, προτρέποντάς τον να… κόψει το λαιμό του.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ο Χρ. Ζαραλίκος λέει μεταξύ άλλων:

«Άδωνι! Και τώρα δεν σε λέω αρσενική Εύα Μπράουν, σε λέω Άδωνι και σε κοιτάζω στα μάτια. Από το ZaraleaksTV και όλα τα μανάρια, επειδή μας είσαι ιδιαιτέρως μισητό πρόσωπο, σου δίνουμε την εξής ιδέα για του χρόνου: επειδή, όπως κατάλαβα και από τις αναρτήσεις στο Twitter, εσένα σου αρέσει πάρα πολύ να τον βγάζεις έξω, να δεις ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον κόσμο, επειδή συνέχεια κάνεις αναρτήσεις ”εμείς είχαμε τον περισσότερο”, αν θες του χρόνου να έχεις ακόμα περισσότερο κόσμο από φέτος, βγάλε ανακοίνωση πως θα κόψεις σε ζωντανή σύνδεση τον λαιμό σου. Θα γεμίσεις το ΟΑΚΑ. Πραγματικά σ’ το έχω και σε εικόνα».

Στην συνέχεια, εμφανίζεται στην οθόνη ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ο Χίτλερ να αυτοπυροβολείται, συνοδευόμενο από την εξής λεζάντα: «Fascists, Racists, Haters of refugees Follow your leader», δηλαδή «Φασίστες, Ρατσιστές, που μισείτε τους πρόσφυγες, καντε το ίδιο με τον ηγέτη σας».

Μην αντέχοντας το χιούμορ, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε το εν λόγω βίντεο προαναγγέλοντας… μηνύσεις. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:

«Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της σάτιρας και της καλοπροαίρετης κριτικής. Πολλές φορές μάλιστα έχω “ανεβάσει” ο ίδιος στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά αποσπάσματα. Ποτέ, όμως, δεν περίμενα ένας κωμικός ηθοποιός να εκφραστεί με τέτοιον χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου. Όσοι έχουν δει το σχετικό βίντεο του κυρίου Ζαραλίκου αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί ενισχύουν τη ρητορική μίσους και το τοξικό κλίμα στο οποίο κάποιοι επενδύουν, επιδιώκοντας προσωπικά ή κομματικά οφέλη.Μην έχοντας άλλη δυνατότητα άμυνας, ασκώ στο ακέραιο κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ως πολίτης και ιδιαίτερα ως πατέρας, και ως εκ τούτου προσφεύγω στη Δικαιοσύνη».

Το επίμαχο σημείο του βίντεο στο 24:55

ΥΓ: Το σατυρικό βίντεο του Ζαραλίκου «ενόχλησε» τον κ. Γεωργιάδη. Ήταν, βέβαια, ο ίδιος που πριν λίγα χρόνια διαφήμιζε από τηλεοράσεως τα ναζιστικά εμέσματα του υμνητή του Χίτλερ, Κωνσταντίνου Πλεύρη.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα