Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Σε λάθος οφείλεται η χθεσινή ανακοίνωση για 102 κρούσματα στο Κιλκίς!!!

Ερωτήματα για την αξιοπιστία των καθημερινών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας προκαλούν οι διευκρινίσεις του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εμφάνισε χτες ο νομός. Λάθος που αποδίδεται σε ιδιωτικό εργαστήριο, για το οποίο όμως καθοριστική ευθύνη φέρει ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση για 102 κρούσματα χτες στο νομό σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, οφείλεται σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη!!! Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη «καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες (7 Δεκεμβρίου) και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου».

«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “ εχθρό”, την COVID-19», τονίζει ο κ. Βεργίδης και χαρακτηρίζει «αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν -πρωτίστως- με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς «πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Δεδομένων των σημερινών διευκρινίσεων τα χτεσινά στοιχεία, τόσο για τα κρούσματα όσο και τον αριθμό των τεστ και του ποσοστού θετικότητας καθίστανται αναξιόπιστα.

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.