Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμερικανοί γερουσιαστές απειλούν τον εισαγγελέα του ΔΠΔ: «Εάν βάλετε στο στόχαστρο το Ισραήλ, εμείς θα βάλουμε στο στόχαστρο εσάς»

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωρά ο ενημερωτικός ιστότοπος Zeteo στη σκιά της επικείμενης ισραηλινής εισβολής στη Ράφα.

Η είδηση ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δέχεται αμερικανικές πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει σε ενέργειες κατά του Μπένιαμιν Νετανιάχου έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές ημέρες, όμως τώρα το Zeteo δίνει στη δημοσιότητα επιστολή με ξεκάθαρες απειλές κατά του επικεφαλής εισαγγελέα Καρίμ Καν.

Δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υπογράφουν το κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση που προχωρήσει σε έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Εάν βάλετε στο στόχαστρο το Ισραήλ, εμείς θα βάλουμε στο στόχαστρο εσάς» αναφέρεται στο έγγραφο και επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα θεωρηθεί ως επίθεση και προς τις ΗΠΑ.

Η επιστολή, μάλιστα, καταλήγει με την απειλή «σας έχουμε προειδοποιήσει».

Σημειώνεται ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ δεν είναι μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Μιλώντας στον ιστότοπο ο δημοκρατικός γερουσιαστής Κριν Βαλ Χόλεν σημειώνει με νόημα «είναι αποδεκτό να εκφράζεις την αντίθεσή σου σε μια πιθανή δικαστική ενέργεια, αλλά είναι απολύτως λάθος να παρεμβαίνεις στη Δικαιοσύνη και να απειλείς δικαστικούς, την οικογένειά τους ή τους εργαζομένους τους με αντίποινα. Οι τραμπουκισμοί είναι για τους μαφιόζους όχι τους γερουσιαστές».

Πηγή: efsyn.gr

Ν. Λαπαθιώτης, Οι νικημένοι της ζωής – Ποιήματα