Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιδραστικές κραυγές του γνωστού αντικομμουνιστή Τζήμερου

Οπως η βδελυρή κολοβή οχιά, έτσι συνεχίζει τις επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ ο γνωστός αντικομμουνιστής Θ. Τζήμερος. Αυτή τη φορά τόλμησε να πιάσει στο στόμα του το «Σπίτι του Αγωνιστή», μιλώντας για «κομματικό ιδιωτικό γηροκομείο» που φιλοξενεί «ιδρυματοποιημένους κομματικούς υπαλλήλους». Φτάνει πια ο αντικομμουνιστικός οχετός.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα αναγνωρισμένο από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας – Πρόνοιας. Λειτουργεί έξω από κάθε κερδοσκοπική επιδίωξη. Φιλοξενεί, κυριολεκτικά αγκαλιάζει ηλικιωμένους αγωνιστές που πάλεψαν σε όλη τους τη ζωή μέσα από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή» δεν είναι μια «αποθήκη ψυχών», αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που πέρα από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, εξασφαλίζει στους φιλοξενούμενούς του την ηθική και πνευματική βοήθεια, τη διατήρηση της κοινωνικότητας της ζωής τους, με πλούσια δραστηριότητα μέσα και έξω από το ίδρυμα. Γι’ αυτό ενισχύεται και εθελοντικά από πολλούς ανθρώπους, φορείς, και την Περιφέρεια Αττικής, που αναγνωρίζουν την προσφορά του.

Η ενίσχυση του «Σπιτιού του Αγωνιστή» από το λαό θα συνεχιστεί παρά τους κρωγμούς των αντιδραστικών. Η ηθική ανωτερότητα δεν πρόκειται να μολυνθεί από τέτοιες επιθέσεις.

Πηγή; Ριζοσπάστης