Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απογειώνει τους εκβιασμούς ο Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Απογειώνει τους εκβιασμούς και τον «κοινωνικό αυτοματισμό» η κυβέρνηση σε βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών, απειλώντας ακόμα και με απολύσεις στην περίπτωση που δεν εμβολιαστούν έως το τέλος Μάρτη, που παρατείνεται η αναστολή εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, μιλώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Υγείας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεθούν εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό όχι μόνο για την περίοδο αυτή», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή να γνωρίζουν πως όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει άλλη παράταση. Ή θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και «θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του συστήματος».

Την ώρα που υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την παραλλαγή «Όμικρον», ο υπουργός ανακοίνωσε ότι …μετά τις γιορτές θα ανακοινωθεί το όποιο πακέτο μέτρων για την ανάσχεση της μετάλλαξης, η οποία, όπως είπε, από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, είναι πολύ μεταδοτική αλλά δεν γνωρίζουμε τι νοσηρότητα μπορεί να προκαλέσει. Προσώρας, το μόνο μέτρο είναι η διάθεση δωρεάν self test για την περίοδο των γιορτών, δηλαδή η αυτοδιάγνωση και η «ατομική ευθύνη» αντί για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων με έμφαση στους χώρους που υπάρχει έντονος συγχρωτισμός.

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ότι με συγκεκριμένη ρύθμιση του υπ. Υγείας δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν στις υποδομές ιδιωτικών κλινικών περιστατικά non Covid, με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, επιδόθηκε σε πανηγυρισμούς για την αύξηση στους εμβολιασμούς, κομπάζοντας μάλιστα για την αποτελεσματικότητα του προστίμου των 100 ευρώ σε όσους είναι άνω των 60, λέγοντας πως το ποσοστό σε αυτές τις ηλικίες ανέβηκε από το 81% στο 88% μετά την ανακοίνωση του μέτρου. Ωστόσο, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού συνεχίζει να «σέρνεται» κάτω από 70%, αφού οι κυβερνητικές παλινωδίες και η ανυπαρξία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν υπονομεύσει ένα τέτοιο όπλο της επιστήμης όπως οι εμβολιασμοί.

902.gr

che guevara 008