Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Κλιμακώνεται η οργανωμένη κυβερνητική επίθεση εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος

Την κλιμάκωση της οργανωμένης επιχείρησης της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του κυβερνώντος κόμματος PSUV εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ), με στόχο «να προετοιμάσει το έδαφος για την εκτέλεση ενός σχεδίου επέμβασης και επίθεσης» εναντίον του, καταγγέλλει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΚΚΒ ετοίμασε έναν λεπτομερή φάκελο ο οποίος αναρτήθηκε στον κόμβο του «SolidNet», αποτυπώνοντας απτά αυτό το προκλητικό κυβερνητικό σχέδιο, και καλεί τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Οπως καταγγέλλει, παραθέτοντας μια σειρά χαρακτηριστικά αποδεικτικά στοιχεία, το κυβερνών κόμμα έχει χρηματοδοτήσει μια ομάδα μισθοφόρων που στρατολογήθηκαν από τις τάξεις του ίδιου του PSUV και συμμάχων του, αξιοποιώντας και ελάχιστα πρώην μέλη του ΚΚΒ, για να στήσει μια ψευδή συνωμοσία περί υποτιθέμενης «διάσπασης» του ΚΚΒ, για να δικαιολογήσουν μια δικαστική ενέργεια που θα τους επιτρέψει να αρπάξουν τα σύμβολα και τη νομική προσωπικότητα του ΚΚ Βενεζουέλας.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΒ, η κυβέρνηση «με τη μεγαλύτερη αναίδεια και κατάχρηση εξουσίας, διάθεση δημοσίων πόρων, χρήση θεσμών της κυβέρνησης, χρησιμοποιεί δημόσια μέσα ενημέρωσης και δίνει όλες τις εξουσίες του κράτους στην υπηρεσία του σχεδίου του να επιτεθεί στο ΚΚΒ. Η αντιδραστική στροφή που έχει πάρει το PSUV στην οικονομική διαχείριση της χώρας, έχει την έκφρασή της στο πολιτικό πεδίο, με αυτή την επίθεση κατά των πολιτικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ΚΚΒ, ως κόμματος της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας.

Η βέβαιη πιθανότητα ότι το ΚΚΒ θα βγει εκτός νόμου γιορτάζεται από τα συμβιβασμένα συνδικάτα, επιχειρήσεις, τα ακροδεξιά κόμματα και τον ιμπεριαλισμό. Και αυτό γιατί είμαστε μπροστά σε ένα πολύ επικίνδυνο βήμα υποβάθμισης των δημοκρατικών ελευθεριών, που θα ανοίξει δυνατότητες για μια πιο βίαιη επίθεση του κεφαλαίου κατά των δημοκρατικών, πολιτικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και συνδικάτων της εργατικής τάξης στο σύνολό της.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στη διεθνή αλληλεγγύη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και των επαναστατικών δυνάμεων του κόσμου. Είμαστε ακόμη σε χρόνο για να σταματήσουμε αυτή την παράνομη δράση. Η διεθνής αλληλεγγύη έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει την ηγεσία του PSUV να μην πραγματοποιήσει αυτή την επίθεση κατά του ΚΚΒ».

Αποκαλυπτικές καταγγελίες από το ΚΚ Βενεζουέλας

Στον σχετικό φάκελο καταγράφεται η κλιμάκωση του αντικομμουνιστικού σχεδίου, από το 2019 μέχρι σήμερα, από όταν δηλαδή το ΚΚΒ αποφάσισε να μη στηρίζει την κυβέρνηση γιατί εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.

Το κυβερνητικό σχέδιο ξεκίνησε με συκοφαντική επίθεση στους κομμουνιστές, ως δήθεν «χρηματοδοτούμενους από τις ΗΠΑ» – κατηγορία που μπορεί να συνδεθεί με μέτρα καταστολής – ενώ το τελευταίο διάστημα έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο περί δήθεν αντίθεσης της βάσης του Κόμματος με την ηγεσία του.

Το σχέδιο αυτό ξεκίνησε με το «βάφτισμα» μελών του PSUV ως… «διαφωνούντων μελών του ΚΚΒ», την παρουσίαση τέτοιων ομάδων με καπηλεία των συμβόλων του ΚΚΒ σε κυβερνητικές συγκεντρώσεις, την οργάνωση συνεντεύξεων Τύπου και συσκέψεων για τη λεγόμενη «διάσωση του PCV» στις επαρχίες Μόναγκας και Τάτσιρα… Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούνται και ορισμένες ελάχιστες περιπτώσεις πρώην μελών του PCV, όπως του περιφερειακού στελέχους Ερνι Πάρα, που διαγράφτηκαν το 2021 γιατί δεν εφάρμοσαν τις συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος για μη στήριξη των υποψηφίων της κυβέρνησης και οργανωμένη αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μαδούρο.

Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό που δείχνει την κλιμάκωση της επίθεσης σημειώθηκε στις 15 Απρίλη, με τη συνέντευξη του Ε. Πάρα, όπου πρωτοστάτησαν ως… «μέλη του ΚΚΒ» εξακριβωμένα μέλη και στελέχη του PSUV, κρατικοί υπάλληλοι. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Γκρισέλντι Ερέρα, υψηλόβαθμου στελέχους του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) και του κυβερνείου της Μόναγκας, όπως και άλλων ατόμων σε διατεταγμένη υπηρεσία, που ποτέ δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το ΚΚΒ και τώρα εμφανίζονται ως δήθεν μέλη του, που θέλουν τη «διάσωσή» του.

«Ριζοσπάστης».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα