Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να δημιουργηθεί τείχος αλληλεγγύης για την καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών

Ακόμα μια καταδικαστική απόφαση, σε 8ετή κάθειρξη, της αστικής δικαιοσύνης των Ιωαννίνων αυτή τη φορά, σε εργαζόμενη μητέρα που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο, το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού. Η εργαζόμενη είναι σήμερα μητέρα 13 παιδιών, 4 από τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ανήλικα ενώ τα 8 από τα 9 ενήλικα είναι άνεργα και εργάζεται από το 2003 στο ΠΓΝΙ.

Προφανώς η επιλογή να κάνει κάποιος μια παρατυπία δεν επικροτείται. Είναι παράλογο και άδικο όμως να καταδικάζεται για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος μια γυναίκα που ρίσκαρε για μια δουλειά με τον πενιχρό μισθό του βοηθητικού προσωπικού, ώστε να ζήσει τα παιδιά της.

Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Αυτή η δίωξη, όπως και η δίωξη της καθαρίστριας στο Βόλο αθροίζονται από την κυβέρνηση των «κίτρινων γαντιών» στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και στην κατά 90% κήρυξη παράνομων των απεργιακών κινητοποιήσεων αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ να μην προβεί σε διοικητικά μέτρα εναντίον της εργαζόμενης. Έχει ακόμη «λερωμένα» τα χέρια της από την απόλυση 5 εργολαβικών καθαριστριών, οι οποίες αποκλείστηκαν από τον ΑΣΕΠ το 2017. Ήταν επιλογή της διοίκησης να συμπεριλάβει την κτήση του απολυτηρίου στα κριτήρια για θέσεις συμβασιούχων καθαριστριών και να τις απολύσει.

Καλούμε τα σωματεία του νομού καθώς και τους συλλόγους πολυτέκνων να πάρουν θέση ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη να ξανακαταδικάσει στις 5 του Μάρτη την συνάδελφο.

Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε καθαρίστρια – μητέρα 13 παιδιών για πλαστογράφηση ημερομηνίας στο απολυτήριο δημοτικού

Μοιραστείτε το: