Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η «Ανατομία ενός Εγκλήματος» του Φώντα Λάδη επί μουσικής σκηνής!

Η «Ανατομία ενός Εγκλήματος – έντεκα αστυνομικά τραγούδια», σε ποίηση του Φώντα Λάδη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τετάρτη, 28 Φλεβάρη 2024, στις 9 το βράδυ, στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» (απέναντι από τη Ζωοδόχο Πηγή, στην Ακαδημίας,  στο στενό Κιάφας 13).

Τη μουσική παράσταση θα δώσει ο συνθέτης και κιθαρίστας Σπύρος Εξάρας με τη  συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας. Ο Σπύρος Εξάρας μένει και δημιουργεί στο κέντρο τζαζ της Νέας Υόρκης και ήρθε στην Ελλάδα για αυτή την παράσταση. Το πρόγραμμα θα έχει και ένα δεύτερο μέρος, με τη συμμετοχή  του γνωστού επίσης συνθέτη Νίκου Πλατύραχου, ενώ στην ερμηνεία θα συμπράξουν οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους, Αργύρης Λούλατζης και Δανάη Παπαδημητρίου.

Το έργο «Ανατομία ενός Εγκλήματος – έντεκα αστυνομικά τραγούδια», βασισμένο σε ποίηση του Φώντα Λάδη, έχει κυκλοφορήσει από τον «Μετρονόμο» σε cd αλλά και στο διαδίκτυο εδώ και λίγο διάστημα.

Γιάννα Κατσαγεώργη: Η «Παναγία των Πατησίων» επιστρέφει στη δισκογραφία σε μια συνεργασία των Σπύρου Εξάρα και Φώντα Λάδη

«Η παράσταση  συμπίπτει -από μια αθέλητη σύμπτωση- με την πρώτη επέτειο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, που είναι ένα έγκλημα που έχει γίνει η ανατομία του σε βάθος και για το οποίο η κοινωνία ζητάει επίμονα και σταθερά την τιμωρία όλων των υπευθύνων» όπως σημειώνει ο Φώντας Λάδης στην πρόσκλησή του για την παράσταση.