Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται, και τα φωνήεντα είναι 7!!!!!

Γράφει η Μαρία Καραπιπέρη //

7 Μέρες του πήρε του Θεού να φτιάξει τον κόσμο («η δημιουργία του κόσμου συνετελέσθη από τον Θεό σε 6 ημέρες, αλλά την εβδόμη κατέπαυσεν από πάντων των έργων Αυτού»).

7 είναι οι Κυριακές που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά! Σήμερα δεν υπάρχει κατάπαυση των εργασιών, πάει κι αυτή η Κυριακή, υπέρ του 7πλασιασμού των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων ― βοήθειά μας (έπεται συνέχεια: 7χ7=49, οσονούπω 52 να είμαστε καλά).

7 είναι και τα μυστήρια… Το όγδοο είναι εν εξελίξει τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές: Τι αφορά το 70% του μνημονίου, που αποδεχόμαστε; (αγωνία με λαχτάρα, και δεν νοιάζομαι).

7 είναι και τα ζεύγη των πτηνών που συμπεριέλαβε ο Νώε στην κιβωτό (εξελίχθηκαν με την πάροδο των αιώνων, στους ιπτάμενους αναρχικούς, στο ωδικό πτηνό Μαραβεγιοχίπστερ, και στους γιους της Γερακίνας (Στρατούλης, Λαφαζάνης κλπ.). Εξαιρείται ο Ράμφος, λόγω ράμφους.

7 είναι τα θαύματα του κόζζζζμου (το όγδοο είναι η νεκρανάσταση χιλιάδων πρασινοφρουρών ΠΑΣΟΚων. Τα θαύματα θα συνεχιστούν, μείνετε συντονισμένοι).

7 εκβολές έχουν τα δύο αρχαιότερα ποτάμια τις Ανατολής ο Τίγρης και ο Γάγκης! (Το ΠΟΤΑΜΙ έχει τον Σταύρο τον Θεοδωράκη με εκβολές προς το «ακραίο κέντρο», ανερμάτιστες. Οι «εκβολές» του φιγουράρουν selfie στα social media).

7 είναι και οι θάλασσες (το παντελόνι του πολεμικού ναυτικού έχει επτά τσακίσεις που συμβολίζουν τις επτά θάλασσες, που πλέουν υπερήφανες οι φρεγάδες του ΝΑΤΟ).

7 είναι και οι ουρανοί (εγώ πότε θα πάω στον έβδομο;).

7 είναι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου (κόκκινο, το χρώμα των Λουμπουτέν ―Τζάκρη― της καρδιάς μας).

7 είναι και οι τέχνες. Η ποίηση ζει τον κολοφώνα της δόξας της, (βλ. Ποίηση Υπουργού Παιδείας , κου Κουράκη).

7 είναι και οι νότες (ντο, ρε, μι, φα, σολ, λα, σι). 7 και οι Βυζαντινές (πα, βου, γα δι κε ζω νη ). Της Τρόικας παραμένουν τρεις ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), με κλειδί του ΝΑΤΟ. Γι΄ αυτό στο εξής τα μνημόνια θα ονομάζονται Κοινωνικές Συμφωνίες ( σε ΦΑ-τε σκατά μείζονα)….

7 τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις το σκοπό που θα χορεύεις αρκούδι νηστικό (παραδοσιακό του ΣΥΡΙΖΟΣ).

7 νομά σ’ ένα δωμά που να ξαπλώ να κλείσεις μα… (στο Σύνταγμα ΟΛΙ ΑΙ ΑΙΛΗΝΕ ΜΑΖΟΙ αταξικά, ρομαντικά, φύγανε οι Σύριοι και ο Μιχελογιαννάκης) μα η αγάπη μένει…

7 είναι και οι χορδές της λύρας του Απόλλωνα (όχι του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του άλλου).

7 είναι και τα βιβλία του Χάρι του Πότερ (πσόφος στον Βόλντεμορτ).

7 είναι και οι Νάνοι της Χιονάτης (σόφτ πορνό).

7 είναι και οι επί Θήβας (του Αισχύλου, να ξηγιόμαστε, δεν τραγουδάει στην παραλιακή ― αυτόν τον λένε Πλούταρχο).

7 είναι και οι σοφοί της αρχαιότητας (Βίας, Θαλής, Χίλων, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός και Σόλων). Εξαιρείται ο Ράμφος ο Στέλιος (του έπεσε η ”φιλοσοφική λίθος” του Χάρι στο κεφάλι).

7 ζωές έχουν και οι γάτες (αιλουροειδή)… Ο Μητσοτάκης έχει παραπάνω (βαμπιροειδή). Μεταφορικώς ειπείν: Εμείς δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη.

7 είναι και οι πληγές του Φαραώ, βλ. ΕΕ (Καπιταλισμός, Εκμετάλλευση, Φτώχεια, Ανεργία, Αυταρχισμός, Φασισμός, Ιμπεριαλισμός).

7 μέτρα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για την καταπολέμηση της «ανθρωπιστικής κρίσης». Είναι υπό έκδοση το βιβλίο «Τα 7 μέτρα που συγκλόνισαν τον κόζζμο και η ειρηνική μετάβαση στον Σοσιαλιζζζζμό», του Τζων Δραγασάκης.

7 (51) Ο κατώτατος μισθός. Οι ιστορικοί του μέλλοντος αιώνος καλούνται να καταγράψουν αν θα δοθεί μετά από γενεές 14… (Ζούμε ιστορικές στιγμές ζούμε #πρώτη φορά αριστερά).

7 τα ψηφία του ονόματος του Πρωθυπουργού μας Τ Σ Ι Π Ρ Α Σ !

7 τα ψηφία της λέξης: Σ Ω Τ Η Ρ Α Σ (τα δύο παραπάνω στοιχεία μπορούν να κοσμήσουν το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας).

7 τα ψηφία και του ονόματος Γ Ι Α Ν Ν Η Σ (ρήξη και ανατροπή στην ορθογραφία. Διαγράψαμε το ένα ν, γράφουμε όλοι Γ Ι Α Ν Η Σ). Το διαβόητο χρέος δεν το διαγράφουμε, είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του.

7 είναι και τα πέπλα της Σαλώμης της γνωστής για τον σαγηνευτικό χορό της (στο ρόλο της Ρίτας της Χέϊγουορθ ο Γιάνης ο Βαρουφάκης ο πεπλοφόρος σαγηνευτής, τα πέπλα αντικαταστάθηκαν με πουκάμισα, μαγεύει τις αγορές, χορεύουμε όλοι στο ταψί). One man show! show me the money κι εμένα μπάρμπα!

7 Εφτά. Σε παίρνει αριστερά; μην το ζορίζεις (Νίκος Καββαδίας). Γιέ μου πού πας; Μάνα μου Ελλάς, θα πάω #Eurogroup, εσένα να τζογάρω (κούκος μονός σε διπλό ταμπλό)…

Το 7 είναι παντού, και είναι πολύ μυστήριος αριθμός! Επαναλαμβάνεται από την αρχαιότητα έως σήμερα. Απομένει να επαναληφθούν τα 7 χρόνια φαγούρα, και προβλέπεται σύμφωνα με τα παραπάνω το 7.777 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΣ (πάντα) ο Καπιταλισμός να έχει γίνει ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ!

Πάω τώρα να σηκώσω τα 7 ευρά μου από τον λογαριασμό, για να στείλει ο κυρ-Στέφανος 7 δράμια μαργαρίνη να φάει ο Γιαν(ν)άκης. 7 μέρες πριν την ψήφιση του Νέου Αβάπτιστου Μνημονίου, θα επανέλθω να ευχηθώ:

7 αγγελοπέτριες στα σκέλια σας, αρχέκακοι όφιδες και perpetual, αχόρταγες γαστέρες (κατάρα σμυρναίικη που έλεγε η προγιαγιά μου).

Μοιραστείτε το: