Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης: Αποφασίστηκε η ίδρυση Σωματείου που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου

Ανοιχτή συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, νεότερων αλλά και εμπειρότερων από τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της διαφήμισης, πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Ιούνη η Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Σε μια ζωντανή και μαζική συνέλευση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων: Η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας που φτάνει στα όρια της εξόντωσης, τα 10ωρα και 12ωρα γυρίσματα που έχουν γίνει κανονικότητα, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και τα εργατικά ατυχήματα, οι χαμηλοί μισθοί και η έλλειψη συλλογικής συμβάσης εργασίας, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ζουν το «θαύμα της ανάπτυξης» και θησαυρίζουν από τον μόχθο των εργαζομένων.

Κυριότερα εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον του κλάδου και η ανάγκη ίδρυσης ενός σωματείου που θα λειτουργήσει με συλλογικές διαδικασίες και που θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, θα παλεύει μαχητικά και οργανωμένα για ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους.

Εκφράστηκε η αίσθηση του “Ως εδώ”

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση του νέου Σωματείου που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου.

Από τη Συνέλευση ορίστηκε 9μελης επιτροπή Καταστατικού, με υποχρέωση να συντάξει και να παρουσιάσει μέχρι το φθινόπωρο στην επόμενη Γενική Συνέλευση το καταστατικό του Σωματείου.

Επικοινωνία

Εmail: [email protected]

Fb page : Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου – Τηλεόρασης

Θυμίζουμε πως η Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, μετά τη συνάντησή της στις 22 Απρίλη και τη συγκρότηση επιτροπής, προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης για ανοιχτή συνέλευση του κλάδου καλώντας την Κυριακή 11 Ιούνη, στον χώρο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Βαλτετσίου 42)

Ανακοίνωση – κάλεσμα

«Συνάδελφοι, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για άλλη καθυστέρηση! Σε μια περίοδο που οι παραγωγές έχουν εκτοξευτεί, και αντίστοιχα και τα κέρδη των παραγωγών, αντί οι συνθήκες εργασίες και οι μισθολογικές μας απολαβές να βελτιώνονται, γίνονται χειρότερες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην εκμετάλλευση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας. Οι παραγωγοί θησαυρίζουν από αυτή, ενώ εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε τον μήνα αφού το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Η αναγκαιότητα δημιουργίας και υπογραφής συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι πιο επιτακτική από πότε. Τώρα υπάρχει ανάγκη, αλλά και η δυνατότητα για αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας.

Μόνο συλλογικά μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η παρουσία σου στη συνέλευση είναι σημαντική, για το μέλλον των εργασιακών συνθηκών στον κλάδο!

Κυριακή 11 Ιούνη στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Βαλτετσίου 42) στις 5 μ.μ.

Από το αδιέξοδο του “εγώ”, στη διέξοδο του “εμείς” !!